Željezara Split

Olgica Spevec traži od Željezare Split povrat 290 milijuna kuna

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Olgica Spevec traži od Željezare Split povrat 290 milijuna kuna
12.05.2011.
u 18:40
Potpore su bile utemeljene na četverogodišnjem planu održivosti te kompanije iz 2007. godine
Pogledaj originalni članak

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja zatražila je od Željezare Split da državi vrati 290 milijuna kuna dobivenih potpora. Potpore su bile utemeljene na četverogodišnjem planu održivosti te kompanije iz 2007. godine, odobrila ih je i Agencija, ali kako je tvrtka u ožujku 2011. otišla u stečaj, Olgica Spevec, šefica AZTN-a, procijenila je da više nema osnove za državnu pomoć te zatražila da se uloženo vrati državi.

Vjerojatnost za povrat vrlo je mala. Prema dosadašnjoj stečajnoj praksi država bi sada trebala stati u red za svoja potraživanja sa svim ostalim vjerovnicima.

Prije pokretanja stečaja ta je tvrtka dugovala vjerovnicima oko 100 milijuna kuna, a zagrebački poduzetnik P. Pripuz pokazao je interes da od tvrtke u stečaju preuzme prostorije Željezare u najam i nastavi s radom.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

Avatar puky
puky
07:44 13.05.2011.

... hi hi hi ... ova je popizdila ... što bi kazao stari HDZ-ov pjesnik: \"Otkud zlato, koji ruha neima? Otkud zlato, koji kruha neima?\" ... strava ...

DU
Deleted user
21:39 12.05.2011.

Nisam ekonomista i tako to, al nije mi baš jasno kako neka se neka firma uspije zadužiti 100 milijuna kuna? Mislim, to je nekamo moralo otići ili na nešto se potrošiti, ili je netko njima dužan 100 milijuna kuna. Ne shvaćam baš taj biznis, a ko im je netko bio dužan 20 milijuna kuna pa su oni dalje radili za takvog... onda je taj direktor i uprava kriva pa njima treba uzet kuće djecu i ženu i preprodat i naplatit se... Svi su dužni u ovoj državi, nitko ne bi platio ništa, a najveću patnju imaju radnici tj. obični ljudi.

OB
-obrisani-
06:46 13.05.2011.

Jednostavno zamislite slavonsko gospodarstvo, koje bi vodila ova Olgica. Ali državno, može. U tome je problem. Kad je biran načelnik općine Radoboj, netko je prokometntirao izabranika(HDZ): \"kako će taj voditi općinu, nikad u životu nije napravio niti jedne tačke betona\".