Kolumna

Okršaj branitelja Sportska TV prenosila s Al Jazeere

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Okršaj branitelja Sportska TV prenosila s Al Jazeere
06.03.2015.
u 12:00
Tako smo umjesto, primjerice, boksa, u srijedu gledali okršaj branitelja Zorana Ercega i Đure Glogoškog koji se pojadao da mu država doduše daruje auto, ali ne i registraciju i servis.
Pogledaj originalni članak

Zlatko Mateša, predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora i bivši premijer, muku muči s financiranjem projekta Sportske televizije koja je progutala desetke milijuna kuna javnog novca. Nakon što je Ministarstvo sporta odlučilo prestati financirati taj projekt, Mateša je udarni termin Sportske TV, koja bi trebala promicati sport, odlučio iznajmiti regionalnoj Al Jazeeri. Tako smo umjesto, primjerice, boksa, u srijedu gledali okršaj branitelja Zorana Ercega i Đure Glogoškog koji se pojadao da mu država doduše daruje auto, ali ne i registraciju i servis. Prava sportska tema, automobilizam.

Meri Cetinić na argumente odgovara emocijama

Meri Cetinić, pjevačica iz Blata na Korčuli, gostovala je u Otvorenom na HTV-u kao glasnogovornica Olivera Dragojevića i grupe estradnih zvijezda koje se protive novim bušenjima jadranskog podmorja. Nakon emotivnog pledoajea za spas turizma i čistog mora, suočena s pitanjem voditelja zašto onda susjedna Italija ima 116 plinskih i 38 naftnih bušotina u podmorju, pjevačica je potegla vječni argument „ljepših plaža i bolje ribe" zaključivši da „taj talijanski turizam nije ni približno kao naš". Posve je u pravu jer je talijanski turizam, za razliku od našeg, 5. na svijetu s godišnjim prihodom od 136 milijardi, što je malo više od naših 8 milijardi eura. Podmorskim bušotinama usprkos.

Ivo Josipović ne misli mijenjati tim koji – gubi 

Ivo Josipović, bivši predsjednik RH, u intermezzu lutanja međustranačkom „vasionom" procijenio je da će u koaliciji s Milanovićem dobiti izbore i formirati Vladu. Ako mu to 5 godina nije uspijevalo, zašto misli da sada hoće?

Mali Buda na sjednici Gradskog vijeća Supetra 

Branko Jašić, vijećnik supetarskog Gradskog vijeća (SDP), došao je na sjednicu u društvu – Bude. Jašić je, prema pisanju Slobodne, mali kip osnivača budizma stavio pokraj sebe na vijećnički stol i pohvalio se kako je prešao na budizam. „Ako u sekularnoj državi na zidu državne ustanove može biti križ, onda uz mene može biti moj Buda", poručio je začuđenim kolegama Jašić objašnjavajući svoj performans. Dobro da nije prešao na hinduizam pa u vijećnicu uveo neku svetu kravu. 

>> Najbolje rješenje: bez proizvodnje i bez plaća 

>> HDZ u minusu zbog slabe naplate članarine

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 10

AM
amky1
12:43 06.03.2015.

Čim netko misli drukčije odmah ga proglase lažnim braniteljem, komunistom ... Matić je bio u Srbiji na logorovanju jelda? Bazen, sauna, sportski tereni, zdravstvena usluga. Kako će šatoraše netko poštivati kad sami pljuju po braniteljima samo zato jer imaju drukčije mišljenje.

Avatar comparator
comparator
12:13 06.03.2015.

Evo ! Što tu ima čekati državni tužitelj ?

IS
ivan.sporis8@gmail.com
13:15 06.03.2015.

DRuže Jurkoviću , Gosp. Glogoški se nije pojadao da mu država ne plača registraciju , tehnički i ostalo , bezočno lažete . Na provokaciju lažnog branitelja da kako nakon 7 godina invalidi prodaju "limuzinu " i zarade još 6-7000 Eura (?) Đuro je odgovorio da država prema važečim zakonima RH poklanja automobil 100% invalidima . O tom poklonu više ne vode brigu ( registracija , tehnički , preinake za invalidne osobe itd ) jer nije više njihovo vlasništvo , logično je da onda više ne mogu participirati u prodaji vozila . To je svima bilo jasno gledajući emisiju , osim vama ili je nešto drugo u pitanju . VI STE LAŽAC , slobodno me tužite za uvredu . BOG I HRVATI