vjetar otežavao gašenje

Ogroman požar izbio kod Mostara: Vatra se približila privatnim i poslovnim objektima

Foto: Klix.ba
Ogroman požar izbio kod Mostara: Vatra se približila privatnim i poslovnim objektima
18.09.2020.
u 06:44
Prema Klixu, gori područje od vojarne "Heliodrom" do kruga tvornice Aluminij d.d. Mostar
Pogledaj originalni članak

Ogroman požar izbio je u četvrtak u večernjim satima u južnom predgrađu Mostara, a požar je zahvatio područje od nekoliko kilometara te su ugroženi privatni i poslovni objekti, javljaju bosanski mediji.

Iz Profesionalne vatrogasne jedinice (PVJ) Mostar rekli su za portal Klix da je situacija kritična i da je na terenu pet vatrogasnih vozila sa svojim posadama.

"Ugroženi su privatni i poslovni objekti, posebno jedno skladište plina. Požar je udaljen nekoliko desetaka metara", navodi PVJ Mostar. 

Prema Klixu, gori područje od vojarne "Heliodrom" do kruga tvornice Aluminij d.d. Mostar. Gašenje otežava jak vjetar, a profesionalnim vatrogascima pomažu kolege iz DVD-a Buna, kao i građani okolnih naselja. 

Dnevni avaz navodi da je požar izbio u industrijskoj zoni Mostara. Požar je zahvatio travu, nisko i visoko raslinje, dok vatrogasci svim silama pokušavaju spriječiti da vatra dođe do kuća i industrijskih objekata, dodao je Avaz.

britanski mediji pišu

Raspada li se kraljevska obitelj? Problemi u odnosima se nižu, a teške dijagnoze omiljenih članova brinu fanove

Dvoje ljudi vodi tešku borbu, a u javnosti su uvijek nasmijani i dobro raspoloženi. Mašu svojim obožavateljima jednako kao što su im mahali kada su pucali od zdravlja i na stolu su im bila samo najfinija jela u najskupljim porculanskim tanjurima. Takvom životu sada se mogu samo nadati, a nadaju se i njihovi fanovi koji budno prate svaki njihov korak i zamišljaju kako bi im život bio bolji da su se rodili pod malo sretnijom zvijezdom. No barem je na ovom primjeru vidljivo da je ta sretnija zvijezda samo privid, a može nam biti i lekcija da uživamo u onom što imamo, ponajviše ako smo zdravi.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.