KAZNA

Odlazak na liječenje

Foto: import
Odlazak na liječenje
02.05.2008.
u 20:14
Pogledaj originalni članak

Broj učenika u dobi od 13 godina koji se opiju više od dva ili tri puta čine gotovo više od polovice jednog razreda. Taj broj pada nakon petnaeste godine, kaže dr. D. Breintenfeld. No iako se alkoholičar ne postaje prije 30. godine, zakonom bi trebalo propisati liječenje. Svi prekršitelji koji su ponovili neko djelo, a imali su do 1,5 promila, trebali bi na liječenje. Oni koji su imali više od 1,5 promila trebali bi odlaziti na sastanke liječenih alkoholičara smatra alkoholog Breintenfeld, koji je svoj prijedlog predložio i nada se da će saborski zastupnici shvatiti njegovu važnost.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr