Prijevara u gospodarskom poslovanju

Odbačena kaznena prijava protiv Željka Žnidarića i njegova sina

Foto: Arhiva VL
Odbačena kaznena prijava protiv Željka Žnidarića i njegova sina
21.01.2010.
u 19:41
ODO Zadar krajem prošle godine odbacio je jednu kaznenu prijavu protiv Žnidarića zbog prijevare u gospodarskom poslovanju, a o drugoj prijavi iz 2008. godine odlučit će uskoro.
Pogledaj originalni članak

ZADAR - Općinsko državno odvjetništvo u Zadru krajem prošle godine odbacilo je kaznenu prijavu protiv Željka Žnidarića (59), supruga glumice Mije Begović, i njegova sina Marinka (26) koje se sumnjičilo da su počinili  kazneno djelo prijevare u gospodarskom poslovanju.

Ovu informaciju potvrdila nam je Marijana Stipić, glasnogovornica ODO-a u Zadru dodavši kako će o drugoj kaznenoj prijavi koja je protiv oca i sina podnesena 2008. godine zbog istog kaznenog djela odlučiti uskoro.  

Naime, Željka Žnidarića i njegova sina zadarska je policija u svibnju prošle godine kazneno prijavila i osumnjičila da su kao odgovorne osobe zagrebačkoga trgovačkog društva sklopili više ugovora s dvojicom braće iz Zadra o kupnji građevinskog zemljišta. Za to su im trebali platiti 914.000 kuna, a što nisu učinili iako su se u međuvremenu uknjižili kao vlasnici spornih parcela. 

 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DU
Deleted user
14:33 14.05.2010.

Pa kada će već jednom pravosuđe početi raditi svoj posao? Samo letimičan pogled na google pokazuje tko je taj Žnidarić: Brojni građani Zagreba koje je prevario Željko Žnidarić čak su bili prisiljeni osnovati i službeno registrirati udrugu kako bi se na taj način obranili od njegovih prijevara. Žnidarić je oštetio grad Zagreb za milijunske komunalne naknade, državu za PDV, prevario je brojne tvrtke i građane, a još uvijek je na slobodi i sa svojih desetak registriranih tvrtki (u kojima je on jedini zaposleni) i dalje \'\'posluje\'\'. Zar trebamo dočekati da građani uzmu pravdu u svoje ruke? Pa i to se već u slučaju ovog mutnog lika počelo dešavati: Napali su ga ispred njegove firme metalnom šipkom, zapalili su mu mercedes......a muljator je sa zgrade na X Vrbiku br. 2 i ulaznih vrata skinuo natpise svojih tvrtki ne bi li tako onemogućio svima koje je prevario da ga nađu.