SKANDAL

Od veće katastrofe stanovnike spasila županova naredba

Foto: Dragutin Šantoši
Od veće katastrofe stanovnike spasila županova naredba
19.05.2010.
u 16:21
"Stručnjaci" su dolazili do njihovih poplavljenih kuća i odlazili ostavljajući razočarane Medinčane doslovno u vodi.
Pogledaj originalni članak

SLATINA – Nesvakidašnja elementarna nepogoda koja je s više od 120 litara vodenog taloga po četvornom metru te povremeno olujnim vjetrom pogodila i slatinsko područje ostavila je iza sebe pustoš i milijunske štete.

Četiri dana trajala je vodena opsada u kojoj se baš svi u lokalnoj vlasti nisu najbolje snašli. Tako su stanovnici slatinskoga prigradskog naselja Medinci tri dana molili gradsku vlast i predstavnike Hrvatskih voda da ih oslobode nastalih jezera koja su im poplavila imanja. "Stručnjaci" su dolazili do njihovih poplavljenih kuća i odlazili ostavljajući razočarane građane doslovno u vodi.

– Već smo mislili sami krampovima prekopati cestu na kojoj je premali propust priječio brže protjecanje vode, a onda smo u pomoć pozvali župana Tomislava Tolušića. Svaka mu čast, odmah je došao, naredio da se prokopa cesta pa se za nekoliko sati voda počela povlačiti s pragova naših kuća, tvrde Medinčani.

Obitelj Marinka Živka u Medincima tri dana nije mogla iz kuće bez pomoći stroja "viljuškara" s kojim su prevozili djecu do ceste da bi mogla u školu i vrtić.

U Gradu Slatini kažu da su učinili sve što su mogli kako bi pomogli stanovnicima Medinaca, ali da su nastali problem trebale riješiti Hrvatske vode.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.