Završio u Pritvoru

Od poznanika pokušao naručiti ubojstvo cijele obitelji

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL/ilustracija
Od poznanika pokušao naručiti ubojstvo cijele obitelji
08.08.2019.
u 21:20
Motiv su, kako se navodi u priopćenju, bile niske pobude, odnosno ljubomora.
Pogledaj originalni članak

Zbog sumnje da je prošle subote pokušao naručiti ubojstvo tročlane obitelji iz Umaga, istarska je policija privela i kazneno prijavila 60-godišnjeg hrvatskog državljanina. On je, kako je priopćilo Županijsko državno odvjetništvo u Puli, od svog 40-godišnjeg poznanika zatražio da života liši 57-godišnjeg muškarca, njegovu 51-godišnju izvanbračnu suprugu i njihovo dijete.

Motiv su, kako se navodi u priopćenju, bile niske pobude, odnosno ljubomora. Dok je pokušavao od poznanika naručiti ubojstvo, pokazivao mu je i prepravljeni plinski pištolj koji je ilegalno posjedovao, a nakon što je 40-godišnjak izričito odbio “odraditi to ubojstvo”, 60-godišnjak ga je zamolio da obitelji prenese poruku da će ih on sam ubiti.

Potom je pak 40-godišnjak sve prijavio policiji. Na prijedlog pulskog tužiteljstva sudac istrage Županijskog suda u Puli 60-godišnjaku je odredio jednomjesečni istražni zatvor zbog mogućeg utjecaja na svjedoke te opasnosti da će ponoviti kazneno djelo. 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.