Za mlade mame

Od kada je ovih druženja, pedijatrica ima manje posla

Foto: ''
' '
Foto: ''
' '
Foto: 'Matija Topolovec/PIXSELL'
'12.05.2011. Bedekovcina - Dani sestrinstva u Domu zdravlja u Bedekovcini. Djeca iz vrtica dosla su u dom zdravlja na zdravi dorucak usput su posjetili nekoliko ordinacija. Photo: Matija Topolovec/PIX
14.05.2011.
u 15:00
Kroz grupu je do sada prošlo oko 300 žena. Osnovala ju je patronažna sestra Vesna Glas, koja je i vodi
Pogledaj originalni članak

Dona ima 18 mjeseci, a kod liječnika je bila samo na sistematskim pregledima. Njezina mama Ines Vrhovec još je doji i to što djevojčica lijepo napreduje i nije boležljiva majka pripisuje upravo dojenju. Majka Ines redovita je članica grupe za potporu dojenju "Majčin dar" u Bedekovčini koju vodi patronažna sestra Vesna Glas, a koja je nedavno obilježila pet godina rada.

Majke s nedoumicama

– Kroz grupu je u ovih pet godina prošlo tristotinjak žena. Nalazimo se drugi četvrtak u mjesecu u 13 sati u ambulanti. Majke, koje dolaze sa svojom djecom, tada razmijene iskustva, a ja im pomognem stručnim savjetom u rješavanju nekih nedoumica – skromna je patronažna sestra Vesna Glas, koja je osnovala ovu grupu i vodi je. Njezin rad jako cijene kolegice, liječnici i, što je najvažnije, pacijenti kojima dolazi.

Odmah nakon porođaja sestra Vesna došla je u posjet Ines i njezinoj Doni.

S bebom u grupu

– Na prvi susret došla sam već deveti dan nakon porođaja i nisam propustila nijedan sastanak. Mene majka nije dojila, a ni nju njezina, pa mi one nisu mogle pomoći. I inače su rodilje suočene s brojnim nedoumicama i "savjetima", a to je teško slušati. U takvim i sličnim trenucima uvijek bih nazvala sestru Vesnu i ona bi mi uvijek pomogla, a i inače je lakše probleme rješavati sa ženama koje su u sličnoj situaciji nego s nekim u obitelji. Dona ima godinu i pol, nikada joj nisam davala dudu i flašicu, a kod liječnika je bila samo na sistematskom pregledu – kaže sretna mama Ines.

Važnost grupe potvrdila je i pedijatrica dr. Ljiljana Korpar: – Od kada postoje ova druženja, ja imam puno manje posla, a zadovoljniji smo svi.

Na obilježavanju pete godišnjice djelovanja grupe za potporu dojenju u radu su ih podržali i DND, Dom zdravlja Krapinsko-zagorske županije, dječji vrtić, iz kojeg su mališani izveli i prigodni program, a u povodu Dana sestrinstva obišli su i sve ambulante.

 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.