trodnevna manifestacija

Od 9. do 11. srpnja obilježavanje Dana Nikole Tesle

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
'30.11.2009.,Zagreb - Masarykova ulica ,spomenik Nikola Tesla po sebi ima lisca i vode a u natpisu fale slova Photo: Marko Lukunic/PIXSELL'
Foto: PR FOTO
Dan Nikole Tesle
Foto: PR FOTO
Dan Nikole Tesle
Foto: PR FOTO
Dan Nikole Tesle
07.07.2015.
u 11:20
Pogledaj originalni članak

Udruga Nikola Tesla – genij za budućnost šestu godinu zaredom organizira trodnevnu manifestaciju Tesla & friends 2015. kojom će obilježiti drugi Dan Nikole Tesle – dan znanosti, tehnologije i inovacija i 159. obljetnica Teslina rođenja.

Ovogodišnja manifestacija održat će se od 9. do 11. srpnja pod pokroviteljstvom Predsjednika Hrvatskog sabora Josipa Leke,
Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Grad Zagreba, Veleposlanstvo Republike Češke u Hrvatskoj, Hrvatskog povjerenstva za UNESCO, Turističke zajednice Grada Zagreba, Hrvatske gospodarske komore – Komore Zagreb.

Trodnevna manifestacija posvećena Teslinom rođenju započet će 9. srpnja tradicionalnom svečanom večeri i dodjelom Godišnje Nagrade Nikola Tesla – genij za budućnost u Hotelu Esplanade u Zagrebu. Drugog dana manifestacije 10. srpnja u jutarnjim satima predstavnici Udruge, Instituta Ruđer Bošković i Grada Zagreba uz prigodan program položit će cvijeće na Teslin spomenik u Zagrebu. Nakon polaganja cvijeća, u HGK – Komori Zagreb održat će se konferencija Tesla u Zagrebu na temu „Tesla u medicini“. U večernjim satima partner i pokrovitelj manifestacije Grad Zagreb posvetio je Tesli koncert. Tako će s početkom u 21 sat na Ljetnoj pozornici Bundek u čast Nikole Tesle nastupiti Stefan Milenković na violini, Matej Meštrović na klaviru i samoborski ansambl Sudar Percussion.

Trećeg dana manifestacije 11. srpnja, u Tehničkom muzeju „Nikola Tesla“ u Zagrebu predavanje o Nikoli Tesli uz demonstracije održat će viši kustos muzeja Renato Filipin.  

Sva događanja, osim svečane večere i dodjele godišnje nagrade u Hotelu Esplanade, otvoreni su i besplatni za posjetitelje.

Više na www.unt-genius.hr.

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr