film od minute

Od 351 filma iz 40 zemalja pobjedu odnio tajvanski 'Bloddy'

Foto: Dušan Mirković/PIXSELL
festival jednominutnog filma (1)
Foto: Dušan Mirković/PIXSELL
festival jednominutnog filma (1)
Foto: Dušan Mirković/PIXSELL
festival jednominutnog filma (1)
01.06.2013.
u 15:45
Da je festival bio dobar vidjelo se i po reakcijama publike i autora. Žiri je bio jednoglasan kod dodjela nagrad
Pogledaj originalni članak

- Super sam zadovoljan s ovogodišnjim festivalom. Dobili smo velik broj filmova, 351 iz 40 zemalja, među kojima su po prvi puta bili filmovi iz Meksika, Maroka i Egipta. A, da je festival bio dobar vidjelo se i po reakcijama publike i autora. Žiri je bio jednoglasan kod dodjela nagrada, a najveća vrijednost ovog festivala vidi se iz toga što već imamo 70-ak filmova za iduću godinu – kazao je Željko Balog, direktor požeškog Festivala jednominutnog filma.

Na završnoj večeri posjetitelji su mogli pogledati 60 filmova koje je izabrao stručni međunarodni žiri. Grand prix dodijeljen je tajvanskom filmu „Bloody“ autora Wei-Cheng Ninga. Prva nagrada je otišla u Poljsku, zemlju partner za \"The most preciouos in lifetime\", film poljskog autora Davida Rycabela dobio je prvu nagradu, a druga je otišla kineskom autoru Chong Mingu za film \"Picture\". Treće mjesto i nagradu publike je osvojio Požežanin Hrvoje Podobnik Gero za film „Bez računa se ne računa“. Petar Starčević dobio je nagradu za najblji film mladog autora.

Za vrijeme brojanja glasova publike čiji je interes daleko nadmašio prostor Gradskog kazališta Požega mogla su se pogledati dva humoristična filma „Mucica“ Alde Tardozzija i “Teleport Zovko” Predraga Ličine.

Željko Balog najavio je da će do kraja godine jednominutne filmove prikazane u Požegi moći vidjeti gledatelji u još desetak hrvatskih gradova gdje će ih prikazati, a također i posjetitelji motovunskog filmskog festivala ovog ljeta. 

Petru Starčeviću, pobjedniku festivala mladih autora \"Put do filma za 80 dana\" također je uručena nagrada. Nakon dodjele nagrada Predsjednik GFR film videa Željko Balog iskazao je zadovoljstvo odličnim odazivom i rekao nam da je već 70 filmova prijavljeno za iduću godinu.

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.