Karlovački sajam

Obrtništvo i dalje živi, iduće godine bit će još i više izlagača

Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
Obrtništvo i dalje živi, iduće godine bit će još i više izlagača
28.08.2014.
u 14:04
Sajam ostaje otvoren na središnjem karlovačkom Trgu bana Jelačića do subote svakog dana od 9 do 22 sata
Pogledaj originalni članak

Uz mnoštvo posjetitelja i ljudi iz javnog i političkog života svečano je otvoren 11. Sajam obrtništva u Karlovcu. Iako je riječ o tradicionalnoj manifestaciji, ova najavljuje svojevrsnu prekretnicu. Tako je sajam sa prostora Dana piva vraćen na popularni Stari plac, središnji gradski trg.

Usporedba s konkurencijom

Ove godine po prvi puta, iako je trajanje manifestacije skraćeno, sajamski šator bio je premali da primi sve zainteresirane obrtnike i njihove goste. Iako je podrška politike za obrtništvo na ovim prostorima već desetljećima neupitna, dolazak na otvorenje svih značajnih lokalnih političara obilježila je svečanost.

Među njima bio je župan Ivan Vučić sa svim dožupanima, gradonačelnik Damir Jelić sa suradnicima, saborska zastupnica Nada Murganić, te niz drugih čelnika Grada, Županije i obrtničkih asocijacija iz Hrvatske.

– Iznimno sam zadovoljan što smo se na ovom sajmu ponovo okupili. Dobro je da to radimo, da se prezentiramo i uspoređujemo s konkurencijom. Puno vremena bespotrebno smo potrošili, umjesto da smo podizali konkurentnost našeg obrtništva.

U našim akcijama imali smo veliku podršku lokalnih vlasti, nadam se da će tako u budućnosti biti i od one na državnom nivou – rekao je Dragutin Ranogajec, predsjednik Hrvatske obrtničke komore.Njegov kolega u Karlovačkoj županiji Darko Stanković zadovoljan je odazivom obrtnika na novoj lokaciji u središtu Karlovca, koja je stoljećima dosad bila najznačajnije mjesto obrtničkih aktivnosti.

–Veseli me što danas, uz naše obrtnike, imamo izlagače iz Slovenije, BiH, iz čak šest hrvatskih žušpanije, a među njima su i OPG-ovi sa svojim ekološkim proizvodima. Zato poručujemo kako obrtništvo i dalje živi, nećemo propasti uz sve probleme koje imamo i vjerujem kako će nas iduće godine biti još i više – zaključio je Stanković.

Predstavlja se 61 izlagač

Na novoj lokaciji predstavlja se ukupno 61 izlagač.

Sajam ostaje otvoren do subote, svakog dana od 9 do 22 sata.

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.