halmed

Objavljen popis proizvoda koji se mogu kupovati izvan ljekarni

Foto: Kristina Štedul Fabac/Večernji list/Pixsell
Objavljen popis proizvoda koji se mogu kupovati izvan ljekarni
28.07.2013.
u 16:48
Na popisu medicinskih proizvoda koje je objavila Agencija za lijekove i medicinske proizvode ( Halmed) nalaze se flasteri, tablete za čišćenje proteza, kreme za pričvršćivanje zubnih proteza, naočale za čitanje serijske proizvodnje...
Pogledaj originalni članak

Agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) na svojim internetskim stranicama objavila je prvi popis medicinskih proizvoda koji se sukladno zakonu o medicinskim proizvodima koji je stupio na snagu u lipnju mogu prodavati izvan ljekarni i specijaliziranih prodavaonica.

Na tom popisu nalaze se flasteri za rane, kondomi, tablete za čišćenje proteza, kreme za pričvršćivanje zubnih proteza, kutije prve pomoći, naočale za čitanje serijske proizvodnje, Medela proizvodi za pomoć u dojenju, pelene za inkontinenciju itd.  

>> Ministarstvo zdravlja najavilo niže cijene lijekova

HASSANOVI RATOVI

'Kada je počeo taj rat, bio sam desetogodišnje dijete s puškom u ruci. Ranjen sam više puta, izgubio sam brata, prijatelje'

Večernjakovci Hassan Haidar Diab i Robert Bubalo snimili su dugometražni dokumentarac ‘Hassanovi ratovi’ o životnoj sudbini koja ostavlja bez daha. Iz filma čija je premijera 4. lipnja u Velikoj Gorici može se iščitati da je Hassan, kao obrambeni mehanizam, gotovo izbrisao svu svoju prošlost, koju sada pred kamerama, uz pomoć svoje obitelji, pokušava sklopiti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.