Napokon

Obama potpisao zakon o zdravstvu sa 22 nalivpera koja je darovao

Foto: AFP
Obama potpisao zakon o zdravstvu sa 22 nalivpera koja je darovao
23.03.2010.
u 20:45
Zakon koji potpisujem pokrenut će reforme za koje su se borili i marširali naraštaji Amerikanaca, rekao je Obama na svečanom potpisivanju u Istočnoj sobi Bijele kuće.
Pogledaj originalni članak

Američki predsjednik Barack Obama potpisao zakon o reformi sustava zdravstvene skrbi, vrijednoj 940 milijardi dolara. Riječ je o najvažnijem socijalnom zakonu u posljednja četiri desetljeća u SAD-u.

- Zakon koji potpisujem pokrenut će reforme za koje su se borili i marširali naraštaji Amerikanaca - rekao je Obama na svečanom potpisivanju zakona u Istočnoj sobi Bijele kuće, pozdravljen ovacijama oko 300 kongresnika, senatora, ministara, zdravstvenih djelatnika i građana.

Obama je potpisao zakon sa 22 nalivpera, koja su darovana najzaslužnijima za njegovo donošenje, za uspomenu na uložene napore.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

JO
josko
22:46 23.03.2010.

Nikakovo cudo, po ovdasnjim obicajima, oko 22 nalivpera (penkala) oko Predsjednikovog potpisivanja zakona! Ovdje (SAD) novi zakoni se i ne desavaju bas svaki dan. Nakon cesto dugotrajnih diskusija oko prijedloga zakona i amandmana u Kongresu i u Senatu (dva samostalna i komplementirajuca zakonodavna tjela) i onda kad oba tjela izglasaju zakon - onda zakon postaje pravomocan nakon Predsjednikovog potpisa (simbol Izvrsne vlasti). Onda sam cin potpisivanja postaje prilicno spektakularan, pogotovu kao u ovom slucaju kad je sam Predsjenik bio inicijator ovog zakona (sto je naravno izuzetak u cijelom postupku oko zakona: - prijedlog, diskusija, izglasavanje). Pa otuda onda, za \"stvaranje suvenira\", Predsjednik koristi barem po jedno pisalo za svako slovo svog potpisa. I onda teatralno daje svako pisalo pojedincima (redovito se uslikaju oko Predsjednika tada) oko sebe - onima koje smatra zasluznima da se zakon i desio. To bih ja nazvao: - dio americke teatrologije oko donosenja zakona (koji se ne desavaju bas svaki cas!).

EB
El-Bojko
23:05 23.03.2010.

Izrsna lekcija demokracije našim političarima. Što bi Šeks ili Milanović rekli da im 1/5 pripadnika stranke u Saboru glasa protiv želje vrha partije? niš, imali bi opet masovno čiščenje, no ajd, da tolki broj glasa protiv, bilo bi nemoguće desit.. Ali vidimo da u americi se može, i da je puno veća demokracija s samo dvije stranke, nego kod nas....

KA
karlovcankica
05:05 24.03.2010.

ovo je dokaz..da ako je predsjednik uz svoj narod i za njihovo dobro da je SVE MOGUCE...GOD BLESS AMERICA..AND OBAMA!