ZNA ZA SKYNET

Obama je gledao "Terminatora"

Foto: AFP
Obama je gledao "Terminatora"
26.11.2009.
u 15:09
Govoreći školskoj djeci o značaju robotike, američki predsjednik je u šali dodao da je isto toliko svjestan opasnosti koje ta grana znanosti donosi.
Pogledaj originalni članak

U sklopu inicijative za poboljšanje znanstvenog obrazovanja, prvi čovjek Amerike u Eisenhowerovoj zgradi (pored Bijele kuće) sastao se sa školskom djecom i razgovarao s njima o robotici, te razgledao njihove uratke poput "Cougar Cannona" koji su na satu tehničkog napravili učenici iz Virginije.

- Kao predsjednik vjerujem da robotika može biti vrlo inspirativna za mlade ljude i potaknuti ih da uče fiziku i tehniku – rekao je Obama, a onda duhovito dodao:

- A i želim držati te robote na oku, da ne bi pokušali nešto.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

VU
Vukovar91
20:00 26.11.2009.

I ja sam gledao Terminatora a nisam ni sanjao da cu vidjeti Obamu. Nobelovac se sada mora dokazati..

Avatar miletiml
miletiml
15:27 26.11.2009.

i ti si jedan od njih samo su te jadno programirali jer ce te tvoji ameri na kraju reprogramirat tj bacit u staro zeljezo bote je rockefeler

OB
-obrisani-
16:07 26.11.2009.

Obama gledala film s malim crncima.