Novinaru Hedlu prijetio Krunoslav Fehir

04.12.2008.
u 10:38
Pogledaj originalni članak

Novinaru Dragi Hedlu prijeteće SMS poruke slao je policijski službenik Policijske uprave zagrebačke, izvijestila je danas policija na izvanrednoj konferenciji za medije.

Jučer je utvrđeno kako motiv kaznenog djela nije bilo ugrožavanje osobne sigurnosti novinara Hedla, već pokušaj počinitelja da skrene pozornost na sebe zbog nezadovoljstva svojim osobnim statusnim pitanjima.

- Protiv osumnjičenika je podnesena kaznena prijava, udaljen je s dužnosti i pokrenut je stegovni postupak - istaknuo je glasnogovornik policije Krunoslav Borovec.

Video: M. Kuman

Fehir u teškome psihičkom stanju
Zagrebački policajac koji je prijetio novinaru Dragi Hedlu je Krunoslav Fehir, krunski svjedok u postupku protiv Branimira Glavaša, potvrdio je Fehirov branitelj Anto Nobilo, tvrdeći da je njegov branjenik to učinio u teškome psihičkom stanju kako bi upozorio na nebrigu države prema njemu kao krunskom svjedoku.

- Riječ je o tragičnom i pogrešnom potezu očajnika koji nije želio ničim ugroziti novinara Hedla, već upozoriti na teško stanje u kojem se nalazi otkad je prije četiri godine pristao biti prvi krunski svjedok u Hrvatskoj, u postupku protiv Branimira Glavaša u slučaju 'garaža' - rekao je Nobilo koji se jučer, nakon godinu i pol, susreo sa svojim branjenikom Fehirom u policiji.

- Fehir smatra da ga je izigrala država koja mu nije pomogla u rješavanju trajnog smještaja i pronalaženja adekvatnog posla u policiji, niti mu je pružila psihološku pomoć, iako je stalno izvrgnut šikaniranju kolega koji ga zbog svjedočenja protiv Glavaša smatraju nacionalnim izdajnikom - kazao je Nobilo.

Hedl, novinar Jutarnjeg lista, dobio je prošli tjedan SMS poruku u kojoj mu se prijetilo smrću. U poruci je stajalo:
"Opet ti sa svojim tekstovima. Čuvaj se ti i onaj Fehir. Neće to da završi tek tako. Imamo da vas masakriramo. Će da oboje letite u zrak"

Nakon prijetnji Hedlu je bila dodijeljena 24-satna policijska zaštita.

(mKm/Hina)


Hedl zadovoljan brzinom policije

Novinar Drago Hedl za HTV je izjavio kako mu je drago što je policija riješila slučaj.
- Zadovoljan sam što je policija taj posao završila uspješno i što je pronađen počinitelj te da sam se riješio nezgodne situacije u kojoj sam bio ovih zadnjih nekoliko dana, koji su poremetili moj uobičajeni način života i rada - dodao je Hedl. (ič)


Fehir se pokajao

Nobilo tvrdi da je Fehir u proteklom razdoblju, iako po zvanju viši policajac, uglavnom radio na "nižim" policijskim poslovima, pa je tako, primjerice, čuvao ugostiteljske objekte u sustavu policije. Iz Fehirova slučaja Nobilo zaključuje da država ili nema mehanizama ili ne želi pomoći prvome krunskom svjedoku u Hrvatskoj, što je po njemu izrazito loša poruka svakome tko je spreman u budućnosti preuzeti tu tešku ulogu.
- Jednostavno, ovo je dokaz da sustav ne funkcionira - zaključio je Nobilo, dodavši da se Fehir već pokajao zbog prijeteće poruke Hedlu s kojim je, kaže, u dobrim odnosima. (H)

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr