vukovar

Novi izlazak na birališta koštao bi oko pola milijuna kuna

Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL
Novi izlazak na birališta koštao bi oko pola milijuna kuna
05.06.2013.
u 12:37
Poslije ovih lokalnih izbora Gradsko vijeće Vukovara broji 24 vijećnika. Koalicija HDZ – HSP dr. Ante Starčević ima 12 vijećnika (HDZ 9 i HSP AS 3), SDP devet i SDSS tri
Pogledaj originalni članak

VUKOVAR – Poslije održanog drugog kruga izbora za gradonačelnika uskoro se može očekivati i održavanje konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća Vukovara. Prema riječima predstojnika Ureda državne uprave Vukovarsko – srijemske županije Gorana Bošnjaka sjednica bi se mogla održati možda već idućeg tjedna. S obzirom na raspored vijećničkih mandata Bošnjak nije želio komentirati hoće li već na prvoj sjednici doći do konstituiranja vijeća.

- Rano je za bilo kakve procjene. Vjerujem da će Vijeće biti konstituirano, ako ne u prvom onda u drugom ili trećem pokušaju. Sukladno zakonu konstituirajuća sjednica Gradskoga vijeća može se sazvati tri puta, a ako i nakon toga ne dođe do konstituiranja, raspisuju se novi izbori za Vijeće, rekao je Bošnjak.

Poslije ovih lokalnih izbora Gradsko vijeće Vukovara broji 24 vijećnika. Koalicija HDZ – HSP dr. Ante Starčević ima 12 vijećnika (HDZ 9 i HSP AS 3), SDP devet i SDSS tri. Prema predizbornim aktivnostima i atmosferi koja trenutno vlada u gradu za očekivati je da će na jednoj strani biti vijećnici HDZ-HSP AS a na drugoj SDP-a i SDSS-a.

Gradonačelnik Vukovara Željko Sabo kaže da je još uvijek rano za bilo kakve prognoze te da su sve političke stranke čekale rezultate drugog kruga izbora za gradonačelnika da donesu konačne odluke.

– U vijeću SDP i HDZ imaju po devet članova, a HSP AS i SDSS po tri. Vidjet ćemo što će se još sve izdešavati, rekao je Sabo. Iz vukovarskog HDZ-a poručuju kako do sada nije bilo nikakvih razgovora o konstituiranju vijeća ali i da, kako je rekao predsjednik podružnice Damir Barna, novi izbori za vijeće Vukovaru nikako ne trebaju. Inače, održavanje novih izbora za Gradsko vijeće grad Vukovar bi koštalo oko pola milijuna kuna. 

>> Sabo: Tražim ispriku od Karamarka, uvrijedio je Vukovarce

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.