promaknuti

Novi činovi za 32 pripadnika Hrvatske ratne mornarice

Foto: Tino Jurić/Pixsell
Novi činovi za 32 pripadnika Hrvatske ratne mornarice
13.09.2013.
u 12:19
Promaknuo ih je predsjednik Ivo Josipović uoči obilježavanja Dana hrvatske ratne mornarice.
Pogledaj originalni članak

Prigodom Dana Hrvatske ratne mornarice koji se obilježava 18. rujna, Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Ivo Josipović donio je, na temelju svojih ustavnih i zakonskih ovlasti, a na prijedlog ministra obrane, odluku o promaknućima za trideset i dvoje pripadnika Hrvatske ratne mornarice.

U čin kapetana bojnog broda promaknut je kapetan fregate Stjepan Korda, priopćeno je iz Ureda predsjednika. U čin pukovnika promaknut je bojnik Boris Milavić, u čin kapetana korvete poručnik bojnog broda Marinko Rubić, a u čin bojnika satnici Mile Ostojić i Dražen Milinović. Četiri poručnika fregate promaknuti su u čin poručnika bojnog broda, dva natporučnika u čin satnika, osamnaest poručnika korvete u čin poručnika fregate, jedna poručnica u čin natporučnice i dva poručnika u čin natporučnika.

Za ostvarene natprosječne rezultate u izvršavanju postavljenih zadaća, pohvalom Predsjednika Republike i vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga pohvaljen je pukovnik Darko Podrug.

>>Josipović donio odluku o 158 promaknuća u Oružanim snagama

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.