Glavaš se žali Ministarstvu branitelja zbog nezasluženih bodova

Novcem od udjela platit će suđenje

VL
Autor
Nikola Sever Šeni
14.04.2008.
u 20:01
Pogledaj originalni članak

Branimir Glavaš danas je Ministarstvu branitelja uputio zahtjev za "ispravljanje netočnih podataka navedenih u Registru hrvatskih branitelja".

Naime, Glavaš je 27. svibnja 1992. godine demobiliziran te je preuzeo civilnu dužnost predsjednika Izvršnog vijeća Skupštine općine Osijek, a u Registru branitelja vodi se do 1. listopada 1992.

Ne tražim ništa što mi ne pripada. Zahtijevam žurno ispravljanje netočnih podataka kako bih što prije mogao prodati svoje udjele komentira Glavaš domećući kako mu, prema Potvrdi o vlasništvu udjela, pripada njih 17,95. Međutim, u tome je sadržano i 126 dana koje Glavaš ne želi jer mu, kaže, ne pripadaju.

Nije to velika svota. Desetak tisuća kuna. Ali pripadaju mi i ja ih želim unovčiti. Bit će za deset odlazaka u Zagreb na suđenje. Eto, zato ću prodati. Suđenje i sve to skupa za mene je velik financijski teret. Svaki novac dobro mi dođe najavljuje Branimir Glavaš. Glavašev prigovor na ratni put upućen je s godinu dana zakašnjenja. On je toga svjestan pa u dopisu koji je danas faksom stigao u Ministarstvo obrazlaže da prije to nije mogao učiniti jer je bio uhićen. Za netočne podatke doznao je, piše Glavaš, iz dokumenata koje je DORH kao dokaz protiv njega uložio u spis.

Osim datuma demobilizacije i datuma kojima se utvrđuje moje sudjelovanje u borbenom sektoru, kriva je i navedena pripadnost određenim vojnim postrojbama. Sve je to rezultat netočnih podataka kojima raspolaže Personalna uprava MORH-a objašnjava Glavaš. U Ministarstvu branitelja udovoljit će zahtjevu Branimir Glavaša iako je prigovor uputio nakon isteka svih rokova.

Gospodin Glavaš svoj je prigovor uputio na pogrešnu adresu. Mi ćemo prigovor proslijediti Ministarstvu obrane, koje će onda odlučiti je li prigovor osnovan ili nije. Ako MORH kaže da je Branimir Glavaš u pravu, mi ćemo tako i postupiti kazala je danas glasnogovornica Ministarstva branitelja Martina Banić.

Odgovorom Ministarstva branitelja Glavaš je zadovoljan. Međutim, kaže kako on nije samoinicijativno uputio dopis Ministarstvu branitelja. Tako su ga savjetovali u Erste Investu, gdje se obratio sukladno uputama s poleđine "Potvrde o vlasništvu udjela". Da su ga uputili u MORH, obratio bi se njima, zaključuje Glavaš.

Pogledajte na vecernji.hr