odluka župana

Novac od regresa za zaposlene preusmjeren za pomoć Hospiciju

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
Novac od regresa za zaposlene preusmjeren za pomoć Hospiciju
09.09.2013.
u 15:52
Inače, kazao je Komadina, promjenom unutarnjeg ustroja županijske uprave, troškovi zaposlenih nisu povećani.
Pogledaj originalni članak

Zaposlenima u Primorsko goranskoj županiji ove godine neće biti isplaćen regres za godišnji odmor, a novac predviđen u proračunu za tu namjenu , 200 tisuća kuna, preusmjeren je za pomoć Hospiciju Marije Krucifikse Kozulić .

Nakon molbe Nadbiskupije Rijeka za financijskom pomoći župan Zlatko Komadina novac je pronašao u toj stavci izdataka za zaposlene procjenjujući da je Hospiciju, koji još nije sklopio ugovor s HZZO za ovu godinu , potrebniji za normalno funkcioniranje.

Inače, kazao je Komadina, promjenom unutarnjeg ustroja županijske uprave, troškovi zaposlenih nisu povećani. Iznos od 1,3 milijuna kuna odobrenih novih sredstava u rebalansu proračuna odnosi se na sedmoro novozaposlenih na poslovima legalizacije. Proračun županije povećan je za 31,4 milijuna kuna od čega je 27,7 milijuna kuna preneseno iz prošle godine, a 3,7 milijuna kuna prihod je iz tekuće naplate poreza na dohodak u ovoj godini.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.