Kolumna

Nova superhikovska pravednost Ive Josipovića

Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Nova superhikovska pravednost Ive Josipovića
26.05.2015.
u 12:30
Ivo Josipović, bivši predsjednik RH, u sklopu reanimacije političke karijere gostovao je na HTV-u i dao zanimljiv odgovor na pitanje zašto nije vratio donaciju Roberta Ježića od 200.000 kuna
Pogledaj originalni članak

Ivo Josipović, bivši predsjednik RH, u sklopu reanimacije političke karijere gostovao je na HTV-u i dao zanimljiv odgovor na pitanje zašto nije vratio donaciju Roberta Ježića od 200.000 kuna. „Ne smatram da je tu išta sporno niti išta protuzakonito. Ako pitate svoje kolege iz Novog lista da vrate plaće, onda možete pitati i mene hoću li vratiti novac Ježiću", ispalio je bivši predsjednik aludirajući na činjenicu da je Ježić bivši vlasnik Novog lista. To je ta nova superhikovska pravednost u kojoj vlasnik uzima zarađeno radnicima da bi donirao predsjedniku. I sve po zakonu.

Novi lav SDP-a ima kotao za rakiju, a kupio i gliser

Saša Đujić, saborski zastupnik SDP-a, naglo je postao medijski zanimljiv otkako se eksponirao za govornicom na Iblerovu trgu i uime stranke opleo po Tomislavu Karamarku. Mladi 33-godišnji Đujić nije iznenađen što ga je SDP izabrao za obračun s Karamarkom jer je, kaže u Jutarnjem, „član stranke 16 godina, dakle pola svog života", dodajući da je navršio i 20 godina aktivnog članstva u lokalnom dobrovoljnom vatrogasnom društvu. Mladom vatrogascu Đujiću isplatio se stranački rad jer je u 16 godina, prema imovinskoj kartici, zaradio za automobil, skuter i motocikl, a otkako je na plaći u Saboru, kupio je gliser Sessa Key Largo 17, čemu valja dodati da je bogatiji i za kotao za pečenje rakije.

Mesić branio Tita pa opleo po političkim konvertitima

Stjepan Mesić, bivši predsjednik RH, u Kumrovcu se obrušio na Titove protivnike, ali i one koji su „prekjučer bili komunisti, a jučer veliki nacionalisti" jer „nemaju savjesti". Zna on o čemu govori jer govori iz vlastitog iskustva.

Nakon 10 godina rada dobio otpremninu od 57 kuna

Marijan Gudelj, strojar iz Imotskog, postao je hrvatski, a možda i svjetski rekorder po iznosu otpremnine koju je dobio. Gudelj je, prema pisanju Slobodne, nakon trogodišnjeg stečajnog postupka imotske Vodoprivrede, u kojoj je proveo deset godina, dobio 57,43 kune otpremnine. Dobitnik sramotne otpremnine s računa je podigao 50 kuna, dok je preostalih sedam otišlo banci. Najvišu otpremninu u Vodoprivredi dobio je bivši direktor, ali ni on se nije usrećio. Dobio je 2022 kune.

>> Josipović: Neću vratiti Ježićevu donaciju

>> Ivo Josipović: U stranci će biti i bivših HDZ-ovaca

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

OB
Objektivno...
15:40 26.05.2015.

Nije isto, ali je slično. Poznato je da tajkuni kupuju političare, novinare, poneke policajce pa čak i suce... (možda obrnutim redoslijedom). Tako da ne vidim što je tu zapravo čudno... Teško je vratiti kad se nešto primi. To najbolje zna i onaj (ili ona) koji je primio onih 70.000 eura da se Glavašu predmet vrati u evidenciju. Predmet se nikada nije vratio u evidenciju, ali ta persona nije nikada vratila ni 70.000 evra. No, to Uskok ionako više ne zanima...?

LB
lela.baborela
13:31 03.06.2015.

Ivo Jozipović pokazao je svoju famoznu pravičnost u svom prvom mandatu i ja za njega više nemam komentara.