RAFINERIJA

Nova prijava Ininoj rafineriji u Sisku zbog zagađenja sumporovodikom

06.02.2009.
u 16:56
Pogledaj originalni članak

SISAK - Ministarstvo zaštite okoliša priopćilo je jučer kako će inspekcija zaštite okoliša podnijeti optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Sisku zbog zagađenja sumporovodikom u noći sa srijede na četvrtak i u četvrtak ujutro.

U priopćenju se ističe kako je u dva navrata na Mjernoj postaji u Capragu zabilježeno prekomjerno zagađenje zraka sumporovodikom. Nadzorom inspekcije zaštite okoliša utvrđeno je da je uzrok tog onečišćenja dreniranje kisele baklje na postrojenjima KP-6. INA Rafinerija nafte u Sisku je, prema nalogu inspekcije, obvezna dreniranje baklje provoditi uz stalan nadzor tehnološkog osoblja, a kako to izgleda nije bilo poštivano inspekcija će protiv Rafinerije nafte Sisak uputiti optužni prijedlog sukladno Zakonu o zaštiti zraka. (dp)

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr