Propao posao

Nova kompanija Sea Air i šesti put odgodila letove iz Osijeka za Njemačku, a rezervirano ukupno 2000 karata

Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
Nova kompanija Sea Air i šesti put odgodila letove iz Osijeka za Njemačku, a rezervirano ukupno 2000 karata
10.08.2015.
u 13:02
Neozbiljne najave reda letenja i konkretna prodaja putničkih karata te višestruko odgađanje zakazanih letova, nanijeli su velike osobne štete brojnim potencijalnim putnicima i čitavim obiteljima, ističe D. Marinić, direktor Zračne luke Osijek koja se odlučila povući iz projekta
Pogledaj originalni članak

S velikim su očekivanjima proljetos najavljeni letovi iz Osijeka za München, Frankfurt i Stuttgart te Beč s novom kompanijom Sea Air, no ni nakon šest odgoda, njihovim zrakoplovima nitko još nije poletio.

- Prvi redoviti svakodnevni letovi tvrtke Sea Air službeno su najavljeni od 18. svibnja pa su odgođeni za 1. lipnja. Kako se ni to obećanje nije ostvarilo, od čelnika tvrtke doznajemo kako će prvi letovi biti 29. lipnja i to tri puta tjedno za München i Stuttgart te četiri puta tjedno za Frankfurt. Dva dana prije prvog leta, stiže obavijest kako ipak kreću od 19. srpnja – navodi Domagoj Marinić, direktor Zračne luke Osijek. Nije to posljednja odgoda, termin je na koncu „zacrtan“ ipak za 9. kolovoza. Nova štura isprika stigla je u petak - nadaju se kako će se s osječkog aerodroma prvi put otisnuti 23. ovoga mjeseca.

- Usprkos tolikim odgodama, više od 2000 karata rezervirano je u tom razdoblju za tri njemačke destinacije. Svjedoči to o ogromnoj zainteresiranosti putnika iz istočne Hrvatske, ali i Mađarske, Srbije i BiH. Svaka ozbiljna zrakoplovna kompanija trebala bi prepoznati takav putnički potencijal – stava je Marinić.

Iako mogu, nastavio je, razumjeti poslovne i tehničko-operativne probleme s kojima se susreće svaka tvrtka u nastajanju, postupci ove tvrtke imaju negativne posljedice i na poslovanje ZLO-a.

- Neozbiljne najave reda letenja i konkretna prodaja putničkih karata te višestruko odgađanje zakazanih letova, nanijeli su velike osobne štete brojnim potencijalnim putnicima i čitavim obiteljima. Ukupno, takvi učestali postupci krajnje negativno djeluju na povjerenje ljudi u zrakoplovni prijevoz – ističe direktor koji se ispričao putnicima.

Zapali su, kaže, i u ozbiljne probleme jer nisu realizirali projekte s drugim kompanijama, „upravo kako bi omogućili otvaranje domicilne baze zrakoplovne kompanije Sea Air i zapošljavanja najmanje desetak naših sugrađana, kako je najavljivano“.

- Otvaranje baze na našem aerodromu je svakako naš prioritet i to je jedini razlog zašto smo u početku tolerirali neke greške kompanije Sea Air, no sada je evidentno da i unatoč potpori Zračne luke Osijek, Grada Osijeka i pojedinih ministarstava, ovaj projekt neće biti ostvaren i da nanosi štetu ugledu svih nas pa ga više ne podržavamo. Ne želimo razvijati poslovni odnos s njima sve dok se ne utvrde ozbiljne poslovne namjere – poručio je Marinić. Među ostalim, to je dovođenje odgovarajućeg zrakoplova na bazni aerodrom, stvaranje preduvjeta za tehničko održavanje i sigurnost zrakoplova, izrada operativnog programa organizacije letova i slično.

O novoj zrakoplovnoj tvrtki na njihovim službenim internetskim stranicama ne piše puno.

- Nama nitko nije poslao nikakvo priopćenje o prekidu suradnje, tako da trenutno ne možemo ništa komentirati. Kako bi mogli znati daljnji razvoj situacije, tj. suradnje prvo moramo obaviti određene razgovore i pregovore sa Zračnom lukom. Za sada se ništa ne mijenja i Sea Air nastavlja sa svojim poslovanjem po planu – priopćila je Ivana Maksimov, glasnogovornica prozvane kompanije. 
Što se nove odgode tiče, problem je, pojašnjava, „i dalje isti“. 

-S obzirom da je isporuka zrakoplova u startu kasnila tako, posljedično tome, kasne i tehničke pripreme zrakoplova. Iskreno se nadamo da će svi problemi u što kraćem vremenskom periodu biti riješeni – zaključila je.

>> Iz Osijeka letovi za London, a od sredine svibnja i za Munchen, Beč i Frankfurt 

>> Svakoga dana zrakoplovom iz Osijeka za Munchen i Frankfurt, a tri puta tjedno i za Stuttgart

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar Oneill
Oneill
15:36 10.08.2015.

Evo malo sam reserse pravio za tvrtku nisam ni id broj pronasao niti pravu web stranicu cini mi se da od. Toga putovanja nece biti nisto.