Nova eksplozija

Amerikanci u Kabulu dronom likvidirali bombaša samoubojicu: Imao je auto pun eksploziva

Foto: STRINGER/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
General view of a residence house destroyed after a rocket attack in Kabul, Afghanistan
Foto: STRINGER/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
General view of a residence house destroyed after a rocket attack in Kabul, Afghanistan
Foto: Twitter screenshot
Autori Vecernji.hr, Hina
29.08.2021.
u 16:37
Automobilom je pokušao napasti zračnu luku, objavili su američki dužnosnici.
Pogledaj originalni članak

Američke snage pogodile su u Kabulu bombaša samoubojicu koji je automobilom pokušao napasti zračnu luku, objavili su američki dužnosnici, dok vojska na aerodromu privodi kraju povlačenje nakon 20 godina u Afganistanu.

Neimenovani dužnosnik je rekao da je napad izveo dron kojim se upravljalo izvan Afganistana i da je eksplozija koja je uslijedila nakon napada pokazala da je u automobilu bila "velika količina eksplozivnog materijala".

Jedno je dijete izgubilo život, a navodno ima ozlijeđenih.  

 

AP javlja kako je život izgubilo jedno dijete, no lokalni mediji prenose kako je ubijena još jedna osoba, a ozlijeđeno najmanje troje ljudi. 

Kako prenosi BBC, napad na potencijalnog bombaša samoubojice su potvrdile i američke vlasti, no još nije potvrđeno radi li se o istom napadu u kojoj je pogođena jedna kuća udaljena pet kilometara od luke ili se radi o dva zasebna incidenta. 

 

Američke su snage u završnoj fazi evakuacije iz Afganistana, a potrebno je još evakuirati nešto više od 1000 civila prije povlačenja postrojbi, kazao je zapadnjački sigurnosni dužnosnik u Kabulu nešto ranije u nedjelju za Reuters.

"Želimo osigurati da se svaki strani civili i oni koji su u opasnosti evakuiraju danas. Snage će se povlačiti nakon što ovaj proces završi", rekao je dužnosnik, koji je stacioniran u zračnoj luci u Kabulu.

Američki predsjednik Joe Biden u subotu je navečer objavio kako se u idućih 24 do 36 sata očekuje novi napad na kabulsku zračnu luku.

- Situacija u Afganistanu je i dalje jako opasna i rizik od novih terorističkih napada je i dalje visok, kazao je Biden u svom priopćenju. 

VIDEO Večernjakov novinar o situaciji u Afganistanu: Ovakve slike ćemo gledati svaki dan

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 16

LL
lijepa_li si
16:13 29.08.2021.

pošto su ih naoružali, mogu ih i razoružat

DU
Deleted user
16:19 29.08.2021.

Podsjetnik: nasi generali u Hagu su odgovarali jer navodno topnicka paljba nije bila dovoljno precizna pa je par gelera okrznulo neke kuce. Ovi dizu djecu u zrak i svi to mirno promatraju.

GK
glogov.kolac
17:07 29.08.2021.

Stavljali na dijete explozivni prsluk u to vrijeme teroristi a raketa spasila stotine života.