Frank-Walter Steinmeier

Njemački predsjednik: Posljedice virusa neće nestati. Neće biti potpunog povratka na staro

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Njemački predsjednik: Posljedice virusa neće nestati. Neće biti potpunog povratka na staro
16.05.2021.
u 16:34
Mnogima su propale veze, prijateljstva su se raspala, a obitelji su bile podijeljene, istaknuo je njemački predsjednik.
Pogledaj originalni članak

Pandemija koronavirusa ostavit će dugoročne rane na društvu, upozorio je njemački predsjednik Frank-Walter Steinmeier na ekumenskoj konferenciji u Frankfurtu.

"Društvene posljedice virusa neće jednostavno nestati sa zadnjim cijepljenjem, posljednjom mjerom", kazao je Steinmeier u završnom obraćanju skupu. Njemački predsjednik predviđa da neće biti potpunog povratka na staro.

"Međutim, ponovni susret s obitelji i prijateljima, rukovanje, zagrljaj i održavanje misa onakvih kakvima ih poznajemo - svi se tome radujemo", poručio je Steinmeier.

"Žestoko smo se borili po pitanju virusa i obveznog nošenja maski, restrikcija i ublažavanja, vrtića i škola, cjepiva i prioriteta za cijepljenje", dodao je. Mnogima su propale veze, prijateljstva su se raspala, a obitelji su bile podijeljene, istaknuo je njemački predsjednik.

Ali ekumenska je konferencija pokazala da katolici i protestanti imaju više zajedničkog od onoga što ih dijeli, rekao je Steinmeier, dodavši da se to odnosi i na društvo u cjelini. Stoga je pozvao na izgradnju mostova između onih koje je pandemija učinila neprijateljima.

VIDEO: Američke snage stigle u Zagreb, na vježbu „Immediate Response 21"

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

US
Usputni
19:31 16.05.2021.

Pa evo priznao je! Sve i da se svi cijepimo, do posljednjega, nikad nas nece pustiti da normalno zivimo! Ocito cemo morati oruzano izboriti slobodu na nivou cijele Europe, inace cemo biti robovi dovijeka!

DU
Deleted user
16:49 16.05.2021.

Lagano nas pripremaju na " novo" strah , strah cijepljenje cipljenje , profit , testovi

DU
Deleted user
18:47 16.05.2021.

Nikada, zapamtite, nikada politika neće ispustiti moć iz ruku, koju si je kroz plandemiju uzela!!!