ZAJMOVI I OBVEZNICE

Njemačka je na grčkoj dužničkoj krizi zaradila 2,9 milijardi eura

Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
Njemačka je na grčkoj dužničkoj krizi zaradila 2,9 milijardi eura
21.06.2018.
u 15:43
Iznos obuhvaća i 400 milijuna eura dobiti polučene na zajmu njemačke državne razvojne banke KfW, odobrenom 2010. godine.
Pogledaj originalni članak

Zajmovi i obveznice koje je Njemačka kupila od 2005. godine radi pomoći Grčkoj donijeli su Berlinu dobit od 2,9 milijardi eura, potvrdila je njemačka vlada u odgovoru na upit parlamentaraca iz redova Zelenih.

Ta je dobit proizišla iz niza transakcija, uključujući u međuvremenu ugašen Program za tržišta vrijednosnica, program kupnji obveznica koji je pokrenula Europska središnja banka (ECB) 2010. godine, a Njemačka i ostale članice eurozone poduprle kako bi se izbjegao bankrot Grčke,

Njemačka središnja banka Bundesbank ostvarila je dobit od 2,9 milijardi eura zahvaljujući sudjelovanju u tom programu, uplativši novac u njemački državni proračun. 

Iznos obuhvaća i 400 milijuna eura dobiti polučene na zajmu njemačke državne razvojne banke KfW, odobrenom 2010. godine.

Sven-Christian Kindler iz stranke Zelenih kazao je da je dobit za Njemačku jamčila smanjenje duga za Grčku. Dodao je također kako je neprihvatljivo da "savezna vlada popravlja stanje u proračunu milijardama dobiti ostvarene na kamatama iz Grčke".

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

TO
Tomisl
16:54 21.06.2018.

Valjda su neki shvatili kakovi su posteni " nadljudi " njemci . Zive od iskoristavanja drugih kao i Hrvata. Tamo se vracam samo na godisnji, nigdje se uz malo truda i rada ne zivi tako dobro kao u nasoj lijepoj Domovini. Zivila Hrvatska !!

PU
paul-umpe
16:12 21.06.2018.

pametan svabo.Trosi koliko ima i stedi pa kad rasipnicima zafali svabo daje.Ne vratis lovu ode Lefkada i Zakintos.Tako stoji u ugovoru.Tako je i kod nas.Samo neka se jede pije i trosi a kad potrosimo i sto nije nase hajmo blokirat ceste.

TR
tramontana
16:48 21.06.2018.

Paul lumpe. Ne slažem se s tobom . Nismo lumpovali i trošili, nego su nas opelješili. Kutle, Gucić, Todorić, Sanader , Vidošević i ko zna koliko divizija lupeža je haralo Hrvatsku. E sad triba novac , a ovo što je naroda ostalo triba šišati za razne uhljebe, lažne invalide, povlaštene itd. itd. Triba prosvjedovati, jer ovo nije država.