skupe posljedice

Nizozemska sve više za brexit bez sporazuma, dosta im je kontinuirane nesigurnosti

Foto: Lexie Harrison-Cripps/Press Association/PIXSELL
Foto: Lexie Harrison-Cripps/Press Association/PIXSELL
Foto: Lexie Harrison-Cripps/Press Association/PIXSELL
09.09.2019.
u 12:44
Kaotični brexit, bez tranzicijskog sporazuma za amortizaciju ekonomskog šoka, mogao bi biti značajan trošak za Nizozemsku jer je Velika Britanija treći najveći trgovinski partner te zemlje, nakon Njemačke i Belgije
Pogledaj originalni članak

Nizozemci će možda preferirati brexit bez sporazuma, prije nego nesigurnost u pogledu datuma i načina britanskog napuštanja Europske unije, rekao je ministar vanjske trgovine Nizozemske Sigrid Kaag u intervju, objavljenom u ponedjeljak.

"Dolazimo do trenutka kada sigurnost lošijeg može biti bolja od kontinuirane nesigurnosti bez ikakvih novih mogućnosti", rekao je Kaag za nizozemske dnevne novine Het Financieele Dagblad.

"Trebamo dobar razlog za novu odgodu. Teško je reći što bi to bilo. Za sada Britanci nisu predstavili alternativu sporazumu o brexitu koji je sada na stolu", dodao je.

Kaotični brexit, bez tranzicijskog sporazuma za amortizaciju ekonomskog šoka, mogao bi biti značajan trošak za Nizozemsku jer je Velika Britanija treći najveći trgovinski partner te zemlje, nakon Njemačke i Belgije.

S druge strane, britanske investicije u Nizozemskoj porasle su više od četiri puta te iznose 80 milijardi eura, nakon što su Britanci izglasali napuštanje Europske unije 2016., objavio je nizozemski zavod za statistiku u ponedjeljak.

>> Pogledajte video: Brexit - prosvjed u Londonu

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar nekakav
nekakav
14:31 09.09.2019.

samo su irci ti koji su protiv novog sporazuma, jer gube ono što je trezika pustila, na granici irske i sjeverne irske. a to je ono radi čega joj ništa nije ni prošlo u parlamentu. ono radi čega je i odletjela. nizozemci, klasika, rješenje brzo, kakvo takvo, je bolje mučenju u nedogled bez rješenja. shvatite, johnson bude premijer i dan poslije 31. listopada... ako englezi vele da sporazuma nema, bit će veselo. i kiselo!