njemačka pegida

Nismo protiv muslimana. Mi samo želimo sačuvati zapadnu kulturu kojom dominiraju kršćani i židovi

Foto: Reuters/PIXSELL
Pegida
Foto: Reuters/PIXSELL
Pegida
Foto: Reuters/PIXSELL
Pegida
Foto: Reuters/PIXSELL
Pegida
Foto: Reuters/PIXSELL
Pegida
11.01.2015.
u 12:45
Pokolj novinara Charlie Hebdoa, ubojstva talaca u pariškom košer supermarketu ali i najava direktora britanske obavještajne službe da Al-Qa’ida priprema nove udare u Europi, radikalno desnim pokretima u Europskoj uniji je, koliko god to morbidno zvučalo, “božićni dar” kakav nisu mogli ni sanjati
Pogledaj originalni članak

Pokolj novinara Charlie Hebdoa, ubojstva talaca u pariškom košer supermarketu ali i najava direktora britanske obavještajne službe da Al-Qa’ida priprema nove udare u Europi, radikalno desnim pokretima u Europskoj uniji je, koliko god to morbidno zvučalo, “božićni dar” kakav nisu mogli ni sanjati. Od francuske Nacionalne fronte, preko britanskog UKIP-a do nizozemskih desničara, svi oni posljednjih dana dobivaju nove pristaše i potencijalne glasače. No najveći rast ima PEGIDA, njemački radikalno desni pokret koji do prije nekoliko mjeseci nije ni postojao, a sada bez problema okupi po dvadesetak tisuća pristaša na svojim javnim skupovima.

Huligani protiv salafista

Taj antiimigracijski pokret čije je ime PEGIDA akronim rečenice “Patriotski Europljani protiv islamizacije zapada” doslovno je nastao u listopadu prošle godine, i to iz inicijative “Huligani protiv salafista“, koju su pokrenuli neonacisti u Kölnu. Vidjevši da su neonacisti gotovo preko noći okupili oko pet tisuća pristaša za tu ideju, sadašnji vođa PEGIDE Lutz Bauchmann osnovao je političku organizaciju koja nije izvan zakona i ne veže se za neonaciste, ali prema svojim idejama i stavovima vrlo blisko koketira s njima. Program im se svodi na smanjenje broja muslimana u Njemačkoj, a ta je ideja u kratko vrijeme okupila velik broj pristaša iz gotovo svih slojeva društva.

– PEGIDA nije protiv svih muslimana, ali svakako ne trebamo svakoga tolerirati u našoj državi. Prije svega, imamo nultu toleranciju na delinkvente iz azilantske i imigrantske zajednice.

Njih treba deportirati tamo odakle su došli. Nadalje, protivimo se formiranju nekih paralelnih društava u Njemačkoj, poput organiziranja šerijatskih organizacija i neformalnih milicija. Smatramo da i dalje treba primati izbjeglice iz ratom ugroženih područja, ali oni trebaju pravilno biti raspodijeljeni po cijeloj Europskoj uniji, a ne da ih većina dolazi u Njemačku. Naša je ideja jednostavna, želimo zaštititi i sačuvati zapadnu kulturu kojom su oduvijek dominirali kršćani i židovi – rekli su nam u sjedištu PEGIDE u njemačkom gradu Dresdenu. Nije previše čudno da je upravo Dresden grad u Njemačkoj u kojem PEGIDA ima sjedište i u kojemu se osjeća kao kod kuće. Dresden se smatra najkonzervativnijim velikim gradom Njemačke, a bio je izuzetno zatvoren i u vrijeme DDR-a jer do njega nisu dopirali signali televizijskih postaja sa zapada.

Konzervativni istok

Ipak, takvi se stavovi ne sviđaju samo ljudima na istoku zemlje nego i u cijeloj Njemačkoj pa i šire. PEGIDA se širi i u drugim europskim zemljama, pogotovu u Švedskoj, Austriji i Švicarskoj. PEGIDA sada balansira na rubu njemačkih zakona, protiv njihova utjecaja ljevičari organiziraju prosvjede, a čak je i kancelarka Merkel javno uputila upozorenja o opasnostima koje pokret nosi. Ipak, PEGIDA je tu i zasigurno neće nestati.

– PEGIDA je narasla u nekoliko mjeseci i sada je blizu svoga maksimuma. Kada ga dosegne, neće padati. Nikada neće biti u političkom smislu pobjednička stranka na izborima, ali će postati dovoljno jaka da je se ne može ignorirati – kaže dr. Tvrtko Jakovina.

>>Rekordnih 18.000 ljudi na prosvjedu protiv islamizacije u Dresdenu

>>Nova radna mjesta i kuhinje za siromašne

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 76

VL
????
13:02 11.01.2015.

"Naša je ideja jednostavna, želimo zaštititi i sačuvati zapadnu kulturu kojom su oduvijek dominirali kršćani i židovi – rekli su nam u sjedištu PEGIDE" - aha, tu smo. Znači dirigirano iz Izraela.

Avatar RoSSerb
RoSSerb
14:19 11.01.2015.

"Nismo protiv muslimana. Mi samo želimo sačuvati zapadnu kulturu kojom dominiraju kršćani i židovi"..... manemoj. e pa neće moći više to .... a šta radite na stotine i hiljade kilometara od svoje kuće kod tih istih muslimana... ? uvodite im demokratiju na vaš način, da bi im uzeli resurse, smatrate ih skoro nižim bićima... kvazi judeo zapadno hrišćansko licemerje zaodenuto luceferijanstvom, i novom antihristovom agendom. Zakasnili ste da bi ste u Evropi sačuvali sada miran život, .. jako ste zakasnili. Sad morate u nadolzaećem vremenu da osetiti svu bol, sav gnev, svo razaranje, svu patnju , sav prezir prema vama , isto onako kako to oseća muslimanski svet, kao jednoj poludemonizovanoj od Boga odavno otpaloj odavno kulturi. Oni bi samo mirno da žive , a da zavode teror što ratom što dronovima po većem delu muslimasnkog sveta a usput onako svaki dan da ih išamaraju karikaturuma, izrugujući se na najprimitivniji način njihovim verskim osećanjima.

Avatar RoSSerb
RoSSerb
14:26 11.01.2015.

Daklem braća Rusi su potpuno u pravu .CIA u prevodu Izrael i cionizam iz USA i EU organizovali napad na Francusku .Sprovodi se Antihristova agenda o sukobu zapdnih grišćana i islama. Svim silama na tome rade.Potreban je što pre ww3 , da bi ponudili svog mirotvorca tj biblijskog antihrista.