sprema platformu

Nikolić Kosovu nudi "suštinsku autonomiju"

Nikolić Kosovu nudi "suštinsku autonomiju"
27.10.2012.
u 08:39
Srbijanski predsjednik ostaje pri tome da je neovisnost Kosova neprihvatljiva
Pogledaj originalni članak

Srpski mediji prenose izjavu predsjednika Tomislava Nikolića u kojoj iznosi što se nalazi u prijedlogu platforme za Kosovo koja još uvijek ima oznaku \"državna tajna\", a koja će dobiti konačnu verziju sljedećeg tjedna. Novinarima u Skoplju, gdje je u službenom posjetu, Nikolić je izjavio kako je on napisao radnu verziju platforme te da je na ministrima da daju svoje sugestije i primjedbe. Smatra kako treba pronaći model koji se primjenjuje u europskim zemljama, a koji će obje strane učiniti jednako zadovoljne, odnosno jednako nezadovoljne.

- Moramo pronaći neki novi modus ili model koji postoji u europskim državama za mnoge pripadnike manjina i mnoge države, i koji bi se mogao primijeniti na Srbiju, a da predstavlja ostvarenje onoga što bi Albanci željeli imati, a to je suštinska autonomija, veliki stupanj prava, da ostvaruju prihode i sami ih raspodjeljuju, da sude, istražuju... ali da se istovremeno i Srbija ne mora odreći dijela svog teritorij - otkriva Nikolić odgovarajući na pitanje Tanjuga o detaljima koji će se naći u platformi za pregovore s Prištinom i dodaje kako je \"sam dokument državna tajna, ali je neovisnost Kosova neprihvatljiva\".

- Želim vrlo brzo počneti razgovarati s Albancima, što je već i najavljeno susretom premijera Srbije Ivice Dačića i premijera privremenih institucija u Prištini Hashima Thaçija u Bruxellesu. Dobro je da se to dogodilo i trebalo bi se događati vrlo konkretno, ne trebamo oklijevati, radi se o statusu Kosova - rekao je Nikolić. Srpski predsjednik upozorava \"ako netko u EU bude inzistirao da Srbija prizna Kosovo\" to će za njega značiti kako \"ta zemlja ne želi Srbiju u svom članstvu\".

- Neprihvatljivo je da predstavnici EU u Beogradu kažu da su statusno neutralni, a onda zahtijevaju da Kosovo bude cjelovito i da Srbija bude dobar susjed Kosovu, zato što to znači kako oni vide Kosovo kao državu. Srbija nikada neće vidjeti Kosovo kao državu i u sljedećih 100 godina nikada se neće roditi čovjek koji može pobijediti u Srbiji na izborima tako što bi rekao da će priznati neovisnost Kosova - kaže Nikolić.

>>\'Ako Srbija želi u EU, neka normalizira odnose sa susjedima\'

GUVERNERKA ZGROZILA AMERIKU

'Bio je gadan i zao. Smrdio je i ganjao djecu. Jarac je poskočio i ispalila sam hitac'

Priznanje je objavila u svojoj knjizi „Nema povratka“ koja je mješavina autobiografije, političkih analiza napada na demokrate, kako bi lustrirala odlučnost da provodi teške odluke. Svoga psa Cricketa odvezla je do šljunčare i jednostavno ga upucala. "To nije bio ugodan posao, ali morao se obaviti", napisala je. Kad ju je već uhvatio trenutak iskrenosti, političarka na koju Trump ozbiljno računa, priznala je i da je usmrtila jarca kojeg je držala njezina obitelj

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 34

MR
mrkiandjeo
10:19 27.10.2012.

glisto biž pod kamen......

DU
Deleted user
13:29 27.10.2012.

..bes drzavu u kojoj je vojvoda car

Avatar Zmija
Zmija
18:55 27.10.2012.

Eeeeee hvala ti care od vojvode. Velikodusan, nema sta! Pametno! Kako to da se niko nije sjetio do sada da predlozi Albancima tu sustinsku autonomiju!?!? I na kraju, da li se neko od politicara u Srbiji se pitao: Ma ko smo mi Srbi da odredimo koja prava i koliko prava cemo nekome dati!??? Otrijeznite se ljudi, ta vremena odavno su prosla, juge vise nema da vam cuvaju ledja svi (drugi narodi) po malo.