Srbija

Nikolić intenzivno radi na konačnom rješenju za Kosovo

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
Nikolić intenzivno radi na konačnom rješenju za Kosovo
19.12.2014.
u 11:09
S novim strateškim dokumentom država će izaći pred javnost kada Bruxelles jasno priopći što konkretno očekuje od Srbije kad je u pitanju konačni status Kosova
Pogledaj originalni članak

Srpski predsjednik Tomislav Nikolić najavio je da će Vladi Srbije uskoro predložiti svoj konačni prijedlog rješenja pitanja Kosova "kojim nitko neće biti potpuno zadovoljan".

- Na tome intenzivno radim, jer smo već negdje na rubu i svako naše sljedeće popuštanje moglo bi značiti da smo se pomalo prešutno s mnogo čime suglasili - rekao je Nikolić tjedniku NIN. Dodao je kako oko Kosova želi dijeliti sudbinu s Vladom jer "Vučić i ja smo na vlast došli zajedno i zajedno ćemo s vlasti i otići, ako ne bude dobro". Nikolić ocjenjuje da ako uvjet za ulazak u EU bude priznanje Kosova, to će biti "jasan znak da Srbiju ne žele u članstvu".

Kako doznaju Večernje novosti, Nikolićeva je ideja da njegov prijedlog bude okvir koji bi Vlada trebala doraditi i iznijeti pred Skupštinu Srbije.

- S novim strateškim dokumentom država će izaći pred javnost kada Bruxelles jasno priopći što konkretno očekuje od Srbije kad je u pitanju konačni status Kosova. Točnije, kada EU objavi da Srbija mora potpisati pravno obvezujući ugovor o normalizaciji odnosa s Kosovom - pišu Novosti.

- To će biti moj prijedlog Vladi. Ako ne postignemo jedinstvo, ja više ništa ne mogu učiniti za Kosovo, jer u mojim rukama nije ni vanjska ni unutrašnja politika. Od mene se očekuje da imam stav i spreman sam, kao i u slučaju prijašnje platforme o Kosovu, predložiti inicijalni tekst i da mi Vlada kaže što je za nju moguće, a što nije. Moramo doći do zajedničkog rješenja i za njega tražiti potporu u međunarodnim krugovima - pojašnjava Nikolić.

>> Kosovo ulazi u Vijeće Europe, čekaonicu za EU?

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 45

PA
pacoje
11:40 19.12.2014.

i ja radim na konacnom resenju ove divne planete, ali jos ne znam kako ce reagirati svijet na moje zanimanje

MO
mojski5
11:53 19.12.2014.

zbilja,ma nemojte mi reci,intenzivno,vojvoda nema drugog posla ili nema on glave zanesto pametnije jer sa skolom i inteligencijom kojom raspolaze on ne bi trebalo da gleda nazad, kosovo su priznali mnoge drzave sem ako drug vojvoda ! zeli nove sankcije to moze !, ali pravci kretanja srbije ne moze vise u visesmerova,odluci se prvo desno ili lijevo ,ili pravo, nazad samo vodi prema rusiji ,a to znaci ,sankcije

TA
takitako
11:59 19.12.2014.

ma on ne moze da resi jedan mali matematicki zadadak,aoce daresi pitanje koje je rjeseno! zakasnio sidruze,mozes samo da zapisujes, neka on rjesi pitanje otetih ,pitanje skrivenih kostiju hrvata,bosnjaka,alodavno,,to je zavrsena prica, kosovo u olipijadi u bugarskoj sigurno pobedjuje srbiju