Cijeli državni vrh

Nikolić i Dačić na božićnoj misi u beogradskoj katedrali

Foto: Reuters/Pixsell
Nikolić i Dačić na božićnoj misi u beogradskoj katedrali
25.12.2012.
u 10:06
U beogradskoj katedrali u Župi Krista Kralja, su nazočili, osim velikog broja vjernika katolika, predsjednik Srbije Tomislav Nikolić, premijer i ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić.
Pogledaj originalni članak

- Sretan, srećan, blagosloven i čestit ovaj Božić. I neka u svima nama odjekuje i velika mudrost Istoka - prenose srpski mediji riječi beogradskog nadbiskupa Stanislava Hočevara s božićne mise u beogradskoj katedrali u Župi Krista Kralja, kojoj su nazočili, osim velikog broja vjernika katolika, predsjednik Srbije Tomislav Nikolić, premijer i ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić, predsjednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović, veleposlnici i predstavnici vjerskih zajednica.

- Rođenje i rađanje nije igra slučaja ili neka sistemska greška, to je čudo svih čudesa i središte života. Ove noći ne možemo ni shvatiti ni prihvatiti da je u posljednjih deset godina u našoj zemlji nestalo više od 300 000 njenih stanovnika - rekao je Hočevar u sinoćnoj propovedi za Badnje veče pojasnivši kako je sadržaj Božića za sve kršćane jednak, slavi se rođenje božijeg sina Isusa Krista i ocjenio kako \"svi vide potrebu da se u ljudima rodi novi čovjek, jer bez toga nema novih vremena\". Nadbiskup Hočevar je dodao kako postoje \"vanjske razlike u slavlju istočnih i zapadnih crkava zbog različitih obreda, ali sadržaj je uvek isti i katolici u Srbiji Božić slave kao i katolici u čitavom svijetu\".

>> Kardinal Bozanić: Kršćani moraju biti aktivni u aktualnim zbivanjima

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 32

TM
Tvrtko mali
16:50 25.12.2012.

vordag ako odustanemo od kalendara onda bi slavili Bozic sa vama,ovako je lepse ,zna se sta je cije

OB
-obrisani-
17:25 25.12.2012.

Sad vam se Njofra u grobu prevrće.Četnički vojvoda na misi a oni što su mu pevali hvalospeve sada dolaze i pevaju za prljave srpske novce. Vole Srbi da daju pare pevaljkama i pevačima a naročito onim vašim što dođu podvijena repa.Ništa mi ne zaboravljamo al' kad nam već dođu pred noge što da ih ne častimo.

TM
Tvrtko mali
16:48 25.12.2012.

PUTIN kao prvo razlikuj Srbijance i Srbe,Srbijanci su direktni potomci populacije iz Hercegovine,Crne Gore i Albanije ,time su Srbijanci bar za nas iz Bosne nesto slicno Hrvatima,dogadaji iz proslosti pokazuju da postoji krvno srodstvo izmedu vas ,