KAKVA POGREŠKA!

Nijemci u panici pokušavali saznati što se događa: S kreditnih kartica im skinuto nekoliko tisuća eura

Foto: Pixabay/ilustracija
Nijemci u panici pokušavali saznati što se događa: S kreditnih kartica im skinuto nekoliko tisuća eura
21.02.2021.
u 17:26
TUI je s moje kreditne kartice neovlašteno uzeo više od 2.000 eura. Na telefonskoj sam liniji 45 minuta (!) I nikako da nekoga dobijem. Povjerenje uništeno – napisao je ljutiti korisnik Facebooka.
Pogledaj originalni članak

Najveća svjetska turistička tvrtka TUI 'skinula' je od petka navečer s bankovnih računa svojih klijenata nekoliko tisuća eura i to zbog pogreške sa softverom. Greška je, kako navodi tvrtka u priopćenju, uklonjena, a novac će vratiti, prenosi Fenix-magazine. 

Davatelj kreditnih kartica 'Barclay Card' na svojoj internetskoj stranici je potvrdio kako su neki klijenti imali neočekivane troškove na svojim kreditnim karticama od TUI-a. 

– Radimo s TUI-jem na rješenju. Molimo vas da se suzdržite od daljnjih upita. Mi ćemo vas redovito obavještavati na našoj web stranici – napisali su iz tvrtke 'Barclay Card'.

No, najave tvrtke kako će se sve riješiti nisu pretjerano usrećile korisnike koji nikako nisu mogli doći do TUI-a. Pa su svoj bijes iskazali na Facebooku. 

– TUI je s moje kreditne kartice neovlašteno uzeo više od 2.000 eura. Na telefonskoj sam liniji 45 minuta (!) I nikako da nekoga dobijem. Povjerenje uništeno – napisao je ljutiti korisnik Facebooka.

TUI je na svojoj web stranici objavio objašnjenje:

– U petak, 19. veljače i subotu, 20. veljače, klijenti TUI-a primili su netočne zahtjeve za autorizaciju svojih računa kreditnih kartica zbog ažuriranja softvera. Uzroci netočnih transakcija sada su utvrđeni i otklonjeni. Podaci kupaca nikada nisu bili ugroženi, vanjske smetnje mogu se isključiti (…) TUI će sada odmah otkazati ova netočna potraživanja. Daljnje aktivnosti kupaca, poput blokiranja kartice ili izvještavanja kod izdavatelja kreditnih kartica, nisu potrebne.

VIDEO: Srušeni dimnjaci Ciglane na Črnomercu


 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

OS
Old Surehand
12:48 22.02.2021.

Pametni znaju čemu služe virtualne i jednokratne kartice.

Avatar Bongozg
Bongozg
07:25 22.02.2021.

Mora da je turisticka agencija u financijskim problemima, pa su odlučili privremeno si poboljsati stanje računa...

PO
poluprovokator
23:58 21.02.2021.

A autorizacija transakcije?