Majka iz pakla

Nije se brinula za djeca koja su se zato počela baviti kriminalom

Foto: Thinkstock
Nije se brinula za djeca koja su se zato počela baviti kriminalom
08.04.2020.
u 10:21
Nije kontrolirala ni idu li djeca u školu, što je za posljedicu imalo da su počela ponavljati razrede
Pogledaj originalni članak

Žena (42) kazneno je prijavljena zbog zanemarivanja djetetovih prava. Sumnjiči ju se da je od 15. rujna 2019. do danas grubo zanemarila svoje roditeljske obveze prema troje malodobne djece u dobi od 11, 15 i 16 godina.

Riječko Općinsko državno odvjetništvo tako ju sumnjiči da nije kontrolirala odlaze li djeca u školu niti je vodila brigu o tome da li oni pohađaju nastavu. Nadalje, sumnjiči ju se da se nije odazivala pozivu na informacije iz škole. To je za posljedicu imalo to da su njezina djeca ponavljala razrede te su počela činiti kaznena djela zbog čega su intervenirale i stručne službe koje su jedno dijete htjeli izuzeti iz obitelji te ga smjestiti u dom.

No 42-godišnjakinja je odbila surađivati sa socijalnim radnicima i policijom pa je Općinski sud u Rijeci odredio da se njezino 15- godišnje dijete privremeno smjesti u dom, a sve kako bi se zaštitio daljini razvoj tog djeteta. Osumnjičena je ispitana na riječkom tužiteljstvu nakon čega je od suca istrage Županijskog suda u Rijeci zatraženo da joj se odredi jednomjesečni istražni zatvor.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

ZO
Zooltan
07:38 09.04.2020.

ako dobivaš državnu potporu za puno djece možeš imati novaca za alkohol i odgajati djecu kao krimose

CO
coolman
10:52 08.04.2020.

Ako si nepismen imaš sve uvjete da postaneš novinar!