Kolumna

Nije normalno da Vesna Balenović na TV-u već 13 godina govori istinu i nikome ništa

Foto: HRT Screenshot
Nije normalno da Vesna Balenović na TV-u već 13 godina govori istinu i nikome ništa
Foto: Pixsell
Instagram
Autor
Ivan Starčević
25.03.2014.
u 13:25
U sinoćnjem "Fokusu" najbolja je bila primjedbica Mijata Stanića iz Nezavisnog cestarskog sindikata da je bivši autoritativni ministar prometa Kalmeta bio agronom
Pogledaj originalni članak

Voditelj/urednik Danko Družijanić konačno nam je sinoć priredio i vodio „Fokus“ u kojem se nije previše isticao maglovitim komentarima, nije baš uvijek prekidao govornika točno u trenutku kad bi ovaj postao zanimljiv, a povremeno je čak i shvaćao ono što mu se govori. Uspjelo mu je da, bez previše suvišnih „pri samom smo kraju“ upozorenja, uredno odvozi emisiju u kojoj ni jedan govornik nije bio prikraćen za neku svoju, kako bi Mislav Togonal rekao, „misao“. A možda je, u strahu pred HDZ-om, netko više pozicioniran na Hrvatskoj televiziji pustio neke nove vjetrove, vrag bi ga znao. 

Čini nam se da ovaj put nismo imali čak ni poziv na „završnu misao“, nego se gostujuće zviždače i zviždačicu nutkalo novom voditeljskom zdravicom „a sada za kraj“. Govorila su tri zviždača (Mijat  Stanić, Dinko Vodanović, Srećko Sladoljev) čija je svaka riječ bila zanimljiva i potvrđena svježim vlastitim iskustvom. Nisu se iznosile hipoteze i generalno pozitivni naputci. Gostovala je i gđa Vesna Balenović čije patnje u abnormalnoj i korumpiranoj Hrvatskoj traju već trinaest godina i ne vidi im se kraja. Jedino je u Hrvatskoj normalno da gospođa već trinaest godina govori istinu i nikome ništa. 

Kad bi zrak u studiju postajao pregust od intenzivnog mirisa hrvatske stvarnosti i kad bi zaprijetila opasnost da svi pozaspimo uz svoje male ekrane, uvijek bi se našla neka zgodna primjedbica za razbuđivanje. Onima koji to nisu znali najbolja je bila ona Mijata Stanića iz Nezavisnog cestarskog sindikata da je bivši autoritativni ministar prometa Kalmeta bio agronom.

>> Vukovarske žene, žrtve ratnih zločina, i danas su u Vukovaru građanke drugog reda

>> 'Trikultura' nije mogla završiti nego teškim lapsusom Zdravka Zime

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 45

CE
cenzura
13:53 25.03.2014.

Tko god je sinoć pogledao Fokus mora se upitati, za Boga miloga gdje mi to živimo?! Ja se osobno pitam zašto sinoć imenovani ljudi s točnim iznosima milijuna i milijardi nisu u zatvoru??? Ako pak nije točno što je rekla gđa Belanović i gos Stanić i Sladoljev onda bi oni trebali u zatvor. Ovdje nije bila riječ o 15-30 milijuna za koje se tereti Sanader (usput rečeno razapinju ga zbog tog iznosa koji je ravan onom što Linić dnevno napravi štete kroz predstečajne nagodbe) ovdje su izrečene brojke u milijardama kuna za koje je oštećena RH a samim time i ja. Pitam se tko će mi i kada nadoknaditi štetu??

HE
hercegovačkiponos
13:50 25.03.2014.

Odličan tekst. Digla mi se kosa na glavi kad je gospođa Balenović dokumentirala krađu od 30 milijardi dolara iz INA-e!!!!!! Nevjerovatno pa da ni na obavijesni razgovor USKOK i DORH ne pozovu Linića, Mesića, Dragičevića??? Pa sa tim novcima bismo riješili sve naše probleme! A možda smo i upali u probleme zbog te krađe ? Užas

LI
Livi
13:45 25.03.2014.

U ovoj napacenoj Hrvatskoj mnogo toga nije normalno, ali tako nam je kad su nam sve strukture premrezene bivsim kadrovima, pocevsi od skola, univerziteta, sudnica, medija. Ne percipira nas EU u pogledu pravosuda kao najkorumpiraniju zemlju, jer samo je u nasoj zemlji moguce da bivsi predsjednik prizna gubljenje ceka u "movingu" i mjesto da daje ostavku ili kaznjeno bude gonjen on prima sve privilegije i postaje "pocasni predsjednik" tzv. SUBNOR-a Hrvatske. Kad se protiv "desnih" zvizdi, takvi zvizdaci su heroji, nagradivani (Lepej). Ali kad se dirne u lijevi osinjak INA (Balenovic), Jovev protiv Merzel, Budimir protiv Saboa, onda takvi dobivaju za "nagradu" otkaze, a izostaju nagrade od udruga "civilnog drustva". Ali mi smo tomu krivi, sto jos uvijek takve biramo.