DIVLJAČKI NAPADI

Nigerijci bježe iz Južnoafričke Republike

Foto: Reuters/PIXSELL
Neredi u Johannesburgu
Foto: Reuters/PIXSELL
Nasilje u Johannesburgu
Foto: Reuters/PIXSELL
Nasilje u Johannesburgu
Foto: Reuters/PIXSELL
Nasilje u Johannesburgu
Foto: Reuters/PIXSELL
Nasilje u Johannesburgu
Foto: Vecernji.hr
Vecernji.hr
Autor
Hassan Haidar Daib
12.09.2019.
u 07:00
Lokalno stanovništvo napalo je u Južnoafričkoj Republici trgovce iz Nigerije, Etiopije, Zambije i Kenije. Deset osoba ubijeno je u valu protuimigrantskog nasilja u Johannesburgu i drugim gradovima
Pogledaj originalni članak

Nigerija će evakuirati 640 svojih građana iz Južnoafričke Republike nakon niza ksenofobnih napada”, kazao je nigerijski ministar vanjskih poslova Ferdinand Nwonye.

Socijalni nemiri

Nigerijsko ministarstvo vanjskih poslova priopćilo je da je komercijalna aviokompanija ponudila zrakoplove i besplatan prijevoz za evakuaciju nigerijskih državljana koji se žele vratiti iz Južnoafričke Republike.

Predsjednik Nigerije Muhammadu Buhari duboko je zabrinut zbog nasilja nad svojim građanima u Južnoj Africi i pozvao je tamošnju vladu da poduzme korake da to zaustavi. Naime, deset osoba ubijeno je u valu protuimigrantskog nasilja i pljački koji su prošlog tjedna izbili u Johannesburgu, Pretoriji i drugim dijelovima zemlje.

Najmanje 100 osoba uhićeno je nakon vala nasilja koji je zahvatio Južnoafričku Republiku tijekom vikenda. Neredi su izbili poslije ubojstva taksista. Val nasilja počeo je u Pretoriji prošlog tjedna, nakon što je taksista ubio lokalni diler droge. Odmah nakon ubojstva u Pretoriji počeli su neredi u kojima su stradale prodavaonice čiji su vlasnici stranci.

U Južnoj Africi velika je nezaposlenost i lokalno stanovništvo optužuje strane državljane da im uzimaju poslove. Također, optužuju strance da se nelojalno natječu s njima u upravljanju trgovinama. Napadi su bili usmjereni na trgovce iz Nigerije, Etiopije, Zambije i Kenije, što je izazvalo oštre kritike vodstva Južnoafričke Republike.

Nigerija je opozvala svog veleposlanika iz Johannesburga, a neki su građani uzvratili pljačkom i uništenjem tvrtki i trgovina u vlasništvu Južnoafričke Republike.

Žrtva i nogomet

Madagaskar i Zambija povukli su se iz nogometne utakmice protiv Južnoafričke Republike zbog nasilja

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.