HZZ

Nezaposlenost u Međimurju porasla 2,6 posto

Foto: Arhiva VL
Nezaposlenost u Međimurju porasla 2,6 posto
13.08.2012.
u 14:07
Do porasta je došlo uglavnom zbog 226 novoprijavljenih koji su završili školovanje, no i posao je u mjesec dana izgubilo 536 građana
Pogledaj originalni članak

Nezaposlenost u Međimurskoj županiji porasla je 2,6 posto, izvijestio je Zavod za zapošljavanje. Na kraju srpnja evidentirane su 7253 nezaposlene osobe, 181 više nego na kraju lipnja. U usporedbi s istim razdobljem prošle godine nezaposlenost je veća osam posto.

Do porasta je došlo uglavnom zbog 226 novoprijavljenih koji su završili školovanje, no i posao je u mjesec dana izgubilo čak 536 građana. Zaposliti ih se uspjelo 466. Poslodavci su oglasili 292 radna mjesta, petinu manje nego u lipnju.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.