POGORŠANJE VREMENA

Nevrijeme na Jadranu: Velika pijavica se razvila na moru kod Omiša

Foto: Screenshot
Nevrijeme na Jadranu: Velika pijavica se razvila na moru kod Omiša
25.09.2020.
u 13:58
Kako javlja Crometeo, zadržala se desetak minuta na moru te srećom nije uspjela doći do kopna
Pogledaj originalni članak

Ciklona koja je zahvatila Jadran i područja oko njega donijela je obilne oborine. Do 11 sati najviše kiše palo je na Krku, 90 litara po kvadratnom metru. U Dalmaciji je najviše palo na drniškom području, oko 50 litara po kvadratnom metru.

Dan obilježava i jako jugo koje na moru ima olujne udare. Kako se genovska ciklona tek produbljava, glavnina pogoršanja vremena je ispred nas. DHMZ je, unutar sustava MeteoAlarm, izdao narančasti stupanj upozorenja za cijeli Jadran i to zbog vjetra, oborina i grmljavinskog nevremena, javlja Dalmacija Danas.

Jutros se velika pijavica razvila iz podnice olujnog kumulonimbusa na omiškom području, nasuprot Mimica. Kako javlja Crometeo, zadržala se desetak minuta na moru te srećom nije uspjela doći do kopna.

Pijavica, Omiška rivijera from r/croatia

Vrijeme sutra

Promjenljivo oblačno, povremeno s kišom i pljuskovima te osjetno hladnije, osobito u unutrašnjosti. Kiša će biti češća na Jadranu i u područjima uz Jadran, a popodne će je biti uglavnom u Dalmaciji, gdje je moguć poneki izraženiji pljusak.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.