ŽALILA SE NA BOL U TRBUHU

Nevjerojatno što su pronašli u jajnicima majke: Raslo je u njoj od rođenja

Foto: Getty Images
Nevjerojatno što su pronašli u jajnicima majke: Raslo je u njoj od rođenja
01.02.2020.
u 20:36
Prema riječima liječnice, osim dlaka koje se pronašli u cisti ove pacijentice, nalazili su u prijašnjim slučajevima i druge stvari poput masti, kostiju, pa čak i zuba
Pogledaj originalni članak

U jajnicima 30-godišnje žene iz Rusije pronađena je gigantska cista unutar koje su se nalazile i stotine dlaka. Cista je, kažu liječnici, u njoj rasla od rođenja, a otkrivena je nakon što se pacijentica javila zbog bolova u trbuhu. 

Dlake su pronađene zapetljane unutar ciste, a neke su bile dugačke i do 13 centimetara. Liječnica Tatjana Shavrak pojasnila je kako se radi o tipu dermoidnih cisti, odnosno dobroćudnoj tumorskoj tvorbi. "To su kapsule s prilično debelim stijenkama koje se sastoje od sluzi pomiješane s različitim ljudskim tkivima", dodala je.

Foto: Moscow Regional Health Ministry
Iz tijela 30-godišnjakinje uklonjene ogromne ciste

Prema njezinim riječima, osim dlaka koje se pronašli u cisti ove pacijentice, nalazili su u prijašnjim slučajevima i druge stvari poput masti, kostiju, pa čak i zuba. Ciste su upješno uklonjene laparoskopijom te nisu utjecale štetno na reproduktivni sustav pacijentice. Svaka je cista težila više od 100 grama te su prerasle u "repove kose" na svakom od njenih jajnika.

Fotografiju tvorbe koja se ne viđa svaki dan objavilo je ministarstvo zdravstva moskovske regije.

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.