(pre)mlada majka

Neviđeno u Španjolskoj: Rodila djevojčica (10)

Foto: Arhiva VL
Neviđeno u Španjolskoj: Rodila djevojčica (10)
02.11.2010.
u 18:41
Španjolski mediji prenose da je mlada majka rumunjskog podrijetla.
Pogledaj originalni članak

Jedna je desetogodišnja djevojčica prošli tjedan rodila, prenose mediji priču koja je zapanjila Španjolsku. Djevojčica, kojoj zasad kriju identitet, rodila je prije nekoliko dana u gradu Jerezu na jugu Španjolske.

- I dijete i majka su dobro i vratili su se kući iz bolnice - izjavila je predstavnica andaluzijskih vlasti Micaela Navarro.

Dodala je da je djetetov otac također maloljetnik. Španjolski mediji prenose da je mlada majka rumunjskog podrijetla. Također prenose njezinu izjavu da rađanje u tim godinama "nije neuobičajeno u njenoj zemlji".

Pretpostavlja se da je ovo prvi ovakav slučaj u Španjolskoj, a tamošnje vlasti trenutačno procjenjuju hoće li dopustiti desetogodišnjakinji i njenim roditeljima da se skrbe za dijete.

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr