Anketa o povjereniku

"Neven tko?" Mimica bez vizije i utjecaja u Komisiji

Foto: Tomislav Krasnec/VLM/PIXSELL
"Neven tko?" Mimica bez vizije i utjecaja u Komisiji
28.10.2014.
u 23:35
Čini se da Mimica želi nastaviti istim putem kao njegov slab prethodnik Andris Piebalgs, jedna je od kritika
Pogledaj originalni članak

Novi europski povjerenik za međunarodni razvoj Neven Mimica još je novak i nisko u hijerarhiji Junckerove Komisije zbog čega će se morati dokazivati u razvojnoj politici, ocijenili su stručnjaci u anketi koju je provela njemačka redakcija portala EurActiv.

U tekstu koji počinje riječima "Neven tko?", član njemačkog Bundestaga Niema Movassat, inače ljevičar specijaliziran za razvojnu politiku, tvrdi da Mimica neće imati što reći u novoj Europskoj komisiji.

No, najkritičnija je bila Karine Sohet iz udruge APRODEV, koja okuplja crkvene razvojne organizacije:

– Mimica nema viziju. Dosad je samo ponavljao ono što je već rečeno u Komisijinoj Agendi za promjene. Čini se da Mimica želi nastaviti istim putem kao njegov slab prethodnik Andris Piebalgs

>>Mimica bez strasti i kontroverznih odgovora prošao saslušanje u Europarlamentu

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

MX
MXLCLGTG
23:57 28.10.2014.

Nista novo.

AM
amato
09:24 30.10.2014.

Neven je dobar kao suradnik, član tima, ali da nema potencijal za vođu tima. Poznajem ga "sto godina" i znam o čemu govorim.

Avatar dinarskivuk37
dinarskivuk37
05:15 01.11.2014.

Nazalost imosam priliku upoznati ovog Mimicu devedeseti godina. Ne da ga podcjnjujem . Ali isto mislim da je vrlo nesposoban covjek u bilo kakvom pogledu, Bilo to politickom intelektualnom ili sociaodnosajima prema drugima. Sto znaci izgubljen slucaj za Hrvatsku.