I MAGLA I SUNCE

Vrući studeni: Jutros na Hvaru 20 stupnjeva, jučer u Albaniji preko 30

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Vrući studeni: Jutros na Hvaru 20 stupnjeva, jučer u Albaniji preko 30
04.11.2018.
u 10:25
U subotu je među 30 najtoplijih lokacija u Europi mjesto našao i dubrovački aerodrom, gdje je izmjereno 26,5 stupnjeva.
Pogledaj originalni članak

Na jugu zemlje već je u 8 ujutro bilo vrlo toplo. Početak je studenog, a na Hvaru je izmjeren 20,1 stupanj, u Dubrovniku 19,5, u Splitu 18,6 stupnjeva, u Zagrebu 14.

U subotu je, javlja portal RiMeteo, u Albaniji, na postaji Qyteti Stalin izmjerena natprosječno topla 32 stupnja Celzijusa, a u Tirani samo stupanj manje. Slične temperature zabilježene su i u brojnim turskim i ciparskim gradovima, dok je među 30 najtoplijih lokacija u Europi mjesto našao i dubrovački aerodrom, gdje je izmjereno 26,5 stupnjeva.

Kakvo nas vrijeme očekuje?

Iz DHMZ-a javljaju da se danas očekuje djelomice sunčano vrijeme uz promjenljivu naoblaku i uglavnom suho. Ujutro je na kopnu moguća magla ili niska naoblaka, koja se ponegdje može i dulje zadržati. Podaci u 10 sati pokazuju kako su u Dubrovniku izmjerena 22 stupnja, u Crikvenici 17.7, U Makarskoj 21, u Komiži i Splitu 20, a na najhladnije je na Zavižanu s izmjerenih 7 stupnjeva Celzijusa. 

Prema kraju dana duž obale očekuje se jače naoblačenje. Vjetar uglavnom slab, a u Podunavlju do umjeren istočni i jugoistočni.

Foto: DHMZ/Screenshot
Prognoza 04.11.2018
Foto: DHMZ/Screenshot

Na Jadranu će jugo prema večeri jačati, a podno Velebita će još u prvom dijelu dana puhati mjestimice jaka bura.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 16 do 21, a na Jadranu od 21 do 24 °C.

Pogledajte i video Nevrijeme u Dubrovniku

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar sindarela
sindarela
12:49 04.11.2018.

Bit će raseljavanja za kojih 30-50 godina kud će Hrvati za Poljsku pitanje je hoće li ih Poljaci primit