Hrvatska liječnička komora

'Liječnici časno i odgovorno obavljaju svoj posao'

Foto: Marko Prpić/Pixsell
'Liječnici časno i odgovorno obavljaju svoj posao'
21.10.2014.
u 16:13
Nakon reakcije Hrvatske udruge bolničkih liječnika, i Hrvatska liječnička komora neugodno je iznenađena retorikom predsjednika RH Ive Josipovića i njegovog protukandidata prof. Milana Kujundžića u međusobnim političkim obračunima
Pogledaj originalni članak

Nakon reakcije Hrvatske udruge bolničkih liječnika, i Hrvatska liječnička komora neugodno je iznenađena retorikom predsjednika RH Ive Josipovića i njegovog protukandidata prof. Milana Kujundžića u međusobnim političkim obračunima, a posebno činjenicom da predsjednik Josipović jednu važnu i poštenu profesiju kao što je liječnička proglašava korumpiranom.

 - Liječnici časno i odgovorno obavljaju svoj posao, a ukoliko predsjednik Josipović ima saznanja o koruptivnim radnjama, pozivamo ga da to prijavi nadležnim institucijama. U suprotnom ga molimo da se suzdrži od ovakvih paušalnih ocjena na naš račun te tražimo da se ispriča liječnicima zbog ovakvih izjava - poručuje dr. Hrvoje Minigo, predsjednik HLK.

Prof. Kujundžiću pak poručuje: - Također molimo kolegu Kujundžića da nadalje u svojim istupima brani čast i ugled svoje profesije, te da ju ne koristi za obračune sa svojim protukandidatima.

>> Kujundžić: Zabrinut sam za Josipovića, nudim mu besplatan pregled pred kamerama

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

ML
mladHrvat
18:23 21.10.2014.

Oni su tek sad razocarani njegovim izjaama. Ja sam bio razocaran prie pet godina kad su ga Hrvati izabrali!

OR
Orhideja5
18:22 21.10.2014.

Drugovi od Josipovića i Kolinde jel vam jasno da je Kujundzic jedini kadnidat koji brani interese hrvatskog naroda?Danas je bio s braniteljima i podržao njihov prosvjed! Drugi hrvatski predsjedniku dr . Kujundzic!

RA
ratgeber
18:20 21.10.2014.

Kujundzic nije ukaljao svoju profesiju, nego je izazvao Josipovica na suceljavanje pred kamerama, sto je ovaj, naravno, odbio jer zna da argumentima ne moze parirati Kujundzicu. U svakom slucaju, pala je maska s ugladjenog i gospodskog lica Ive Josipovica. Pokazalo se da je on najobičniji balkanski primitivac. To objasnjava i cinjenicu da stalno hodi po regionu sireci bratstvo i jedinstvo. Ocito je jako iskompleksiran sto ne moze biti Tito 21. stoljeca, pa mu se sto vise hoce pribliziti. Kujundzic je dobio moje i simpatije citave moje obitelji jer je on konacno nesto novo na politickoj sceni, covjek koji se u svojoj struci dokazao i covjek koji ne mora paziti sto govori i radi da se ne zamjeri stranackim i interesnim krugovima. Zato ce dobiti moj glas na izborima!