Padovi

Nesreće hrvatskih vojnih helikoptera i zrakoplova

Foto: arhivska fotografija
Nesreće hrvatskih vojnih helikoptera i zrakoplova
23.09.2010.
u 20:14
Najveća nesreća dogodila se prije tri godine. U padu helikoptera Mi-8 u vojarni 204. brigade u Vukovaru poginule su tri osobe, a ozlijeđeno ih je sedam.
Pogledaj originalni članak

1. Helikopter pao kraj naplatnih kućica i ostavljen

Helikopterom koji se 1996. srušio kraj naplatnih kućica kod Ivanje Reke navodno je upravljao šef HRZ-a general Vlado Bagarić. Pritom je ozlijeđen mehaničar Tadija Lučić.

2. Srušio se pri slijetanju, četiri ozlijeđena

Helikopter HRZ-a, kojim je upravljala satnica Antonela Marinov, srušio se 2004. pri slijetanju s nekoliko metara visine, udario o tlo i prevrnuo se u Divuljama. Posada je lakše ozlijeđena.

3. Tri osobe poginule u Vukovaru

Najveća nesreća dogodila se prije tri godine. U padu helikoptera Mi-8 u vojarni 204. brigade u Vukovaru poginule su tri osobe, a ozlijeđeno ih je sedam.

4. Po selu kod Karlovca padali dijelovi MiG-a

S MIG-a 21 krajem svibnja 2008. godine u blizini Karlovca otpadali su dijelovi. MIG je trebao sudjelovati u paradi Dana OS-a i Dana hrvatske kopnene vojske.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

DA
danijelb7
17:40 16.10.2011.

mislim na ovaj komentar za zaboravljenog Ivana Bosnara..

CO
Contractor
09:04 24.09.2010.

Kako naši novinari brzo zaboravljaju!!! A što je sa 1996. kada je prilikom trenažnog leta kod Velike Gorice pao MIG-21 i tada je poginuo pilot Ivan Bosnar?????

CO
Contractor
09:34 24.09.2010.

Eh sjetio se i 1995. kada je kod poligona u Gašincima pri padi MIG-a 21 poginuo pilot Zlatko Mejaški!