protive se kontroli zgrade

Neredi u središtu nasilne lijeve ekstremističke scene u Berlinu: Ozlijeđeno 60 policajaca

Foto: REUTERS/PIXSELL
Neredi u Berlinu
Foto: Hannibal Hanschke/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
Burning barricades are seen at Rigaer Street in Berlin
Foto: Jorg Carstensen/DPA/PIXSELL
Riga Street
Foto: Andreas Rabenstein/DPA/PIXSELL
Riga Street
Foto: Hannibal Hanschke/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
Smoke billows from burning barricades at Rigaer Street in Berlin
Foto: Axel Schmidt/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
Police officers stand near extinguished barricades at Rigaer Street in Berlin
Foto: Andreas Rabenstein/DPA/PIXSELL
Riga Street
Foto: Dennis Lloyd Brätsch/DPA/PIXSELL
Riga Street
16.06.2021.
u 23:00
Stanari i njihovi istomišljenici već dulje vrijeme najavljuju prosvjede i otpor ispitivanju zaštite od požara
Pogledaj originalni članak

U neredima u berlinskom gradskoj četvrti Friedrichshain ozlijeđeno je 60 policajaca, priopćila je policija. Ispred zgrade “Rigaer 94” sukobilo se s policijom oko 200 maskiranih osoba koje su na njih bacale kamenje. Osim toga, podmetnuli su požar. 

– Kako bi ugasili požar koristili smo vodene topove. Provjeravamo okolne zgrade, izjavio je glasnogovornik policije u Berlinu.

Pozadina nereda je spor oko propisa o zaštiti od požara. Kako se u ulici Rigaer Straße nalazi stari kompleks zgrada od 30 stanova, vlasnik tog kompleksa zgrada nazvanog “Rigaer 94” je želio provesti ispitivanje otpornosti na požar u zgradi, piše Fenix magazin

Stanari tih zagrada i njihovi istomišljenici to ne žele i već dulje vrijeme najavljuju prosvjede i otpor ispitivanju zaštite od požara.

– Kontrola zgrade bi se trebala provesti u četvrtak u 8 sati, najavio je odvjetnik vlasnika kuće.

U zgradama su već ranije dokumentirani brojni nedostaci u zaštiti od požara, poput putova za bijeg u slučaju požara, zidnih otvora, neispravnih električnih kabela i prepreka na stubištima. Neispravni su i neki prozori. Njemački mediji pišu kako se ranije nije reagiralo jer se nije znalo kako izbjeći nasilje.

– Postoje ugovori o najmu mnogih stanova. Međutim, nejasno je tko sada tamo živi. Vlasniku kuće, policiji i nadležnim vlastima već je dugo zabranjen ulaz, pišu berlinski mediji. Odvjetnik vlasnika kuće rekao je kako žele pojasniti tko živi u stanovima.

Friedrichshain je četvrt u istočnom Berlinu s  alternativnom atmosferom. Rigaer Straße je ulica koja je dobila ime po latvijskom glavnom gradu Rigi. Mnoge zgrade i kuće u ulici su zaštićene kao povijesne građevine. Osim toga, Rigaer se smatra središtem nasilne lijeve ekstremističke scene u Berlinu.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

Avatar Agramer000
Agramer000
23:15 16.06.2021.

jel su to ovi mirni aktivisti?ma,nemoguće!

ZA
ZatvaracNgoPipa
23:32 16.06.2021.

Nijemci imaju točno što su birali i što zaslužuju, ni više ni manje, kada se sve zbroji i oduzme tome je uvijek tako, mi koji se uspješno za sada odupiremo kolonizaciji nastranih lijevih globalističkih politika promatramo ove pojave u njemačkoj i smijemo se njihovoj političkoj naivnosti i nepismenosti, neka samo i dalje biraju ljevičarske degenerike i globaliste na vlast, djecu će im silovati i ubijati afrički imigranti na ulicama nakon zalaska sunca, djecu će im u školama i vrtićima mentalno pripremati za cijeli spektar psihičkih bolesti, od hormonskih terapija za "promjenu spola" do senzibilizacije prema pedofiliji, sve ih to čeka i sve to zaslužuju, bitno je samo ne biti prozvan "rasistom" i "homofobom" je li tako ?

BF
bf23
20:29 17.06.2021.

Slika i prilika "urbane levice"...kaos, neredi,degradacija društva i države,nerad..