Nepravomoćno osuđen na 12 godina zatvora zbog pokušaja ubojstva

Foto: Dino Stanin/Pixsell
Nepravomoćno osuđen na 12 godina zatvora zbog pokušaja ubojstva
09.11.2009.
u 15:25
Olakotne su mu okolnosti što je mlađi punoljetnik, što je imao teško djetinjstvo, što je ovisnik i što se prodavačici Krajni Krajnović pismeno ispričao.
Pogledaj originalni članak

Marko Knežević (20) iz Slivnice danas je na Županijskom sudu proglašen krivim i nepravomoćno je osuđen na 12 godina zatvora zbog pokušaja teškog ubojstva iz koristoljublja.

Sud je nedvojbeno dokazao i utvrdio da je kazneno djelo počinio iz koristoljublja, s obzirom da je prodavačicu iz trgovine Pijor u kojem je počinio razbojništvo, u nekoliko navrata izudarao te porezao nožem po vratu.

Olakotne su mu okolnosti što je mlađi punoljetnik, što je imao teško djetinjstvo, što je ovisnik i što se oštećenoj prodavačici Krajni Krajnović pismeno ispričao. No, otegotne su njegova bešćutnost, brutalnost, egoizam i ustrajnost u počinjenju kaznenog djela. Vještaci su potvrdili da je bio ubrojiv.

Produljen mu je i pritvor u kojem je od srpnja prošle godine. Podsjetimo, Marko Knežević početkom srpnja prošle godine, maskiran i naoružan nožem ušao je u trgovinu Pijor u Molatskoj ulici u Zadru i teško ozlijedio 31-godišnju prodavačicu Krajnu Krajnović.

Razrezao je po vratu i teško joj ozlijedio štitnjaču, a udarcem noge u glavu slomio joj je i nos. Sve se završilo, srećom, bez težih posljedica po prodavačicu zahvaljujući brzoj liječničkoj intervenciji. Krunski dokaz o razbojništvu bila je snimka s nadzorne kamere u trgovini.

Inače, Knežević je otprije poznat policiji zbog zlouporabe droge, a pljačku u trgovini Pijor počinio je samo dvadesetak dana nakon što je pušten iz Zavoda za preodgoj maloljetnika u Turopolju s obzirom da mu je tada bila izrečena odgojna mjera zbog niza razbojstava.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

MM
Mladen Miletić
15:46 09.11.2009.

Nepravomoćno osuđen na 12 godina zatvora zbog pokušaja ubojstva.. Kada to vidi Bosanac zna da je najbolje biti dupli jaki Hrvat jel ti onda pravosuđe može smo .... zna se nepriča se ... Da urući presudu, sa kojom se poslužiš za privatnu upotrebu ...

OB
-obrisani-
15:46 09.11.2009.

Nepravomoćno osuđen na 12 godina zatvora zbog pokušaja ubojstva ==================== 0 I šta je sudstvo s tim napravilo kad se nije isti ranije sankcionirao za prvo djelo ili drogiranje? Na slobodu izlazi najkasnije dok će imati 32 godine starosti kao prekaljeni kriminalac s debelim vezama iz zatvora i prva sloboda će mu biti opet nož,pištolj, droga, pa hajmo malo u pljačku ili ubiti nekoga. To je trebalo kazniti odmah u samom početku dok je bio maloljetnik, a ne pustiti da se iz maloljetnika razvije prekaljeni kriminalac

MM
Mladen Miletić
15:47 09.11.2009.

Svi smo pred sudom jednaki jedino ako nismo dupli -okorijeli dokazani Hrvati !