Afera otpad

"Nenadić je doveo smeće, a ne smrdi mu jer ne spava u Petrinji"

Foto: ''
"Nenadić je doveo smeće, a ne smrdi mu jer ne spava u Petrinji"
03.04.2011.
u 13:55
Nisam ja doveo Eko Tersus. Dozvolu je dala županija, bez naše suglasnosti. Nemojte zadirati u to gdje spavam – obranio se gradonačelnik Nenadić
Pogledaj originalni članak

Nezavisni vijećnik Krešo Kovačićek prozvao je gradonačelnika Željka Nenadića za aferu s Eko Tersusom, tvrtkom koja je u središtu Petrinje prerađivala otpad, zbog čega je prekinuto Gradsko vijeće kako bi na tonskom zapisu preslušali točno izrečene optužbe.

Tonska snimka kao dokaz

– Vi ste pregovarali s Eko Tersusom i u Petrinju doveli njihovo smeće. Promijenili ste mjesto boravka i više ne trpite taj smrad kao ostali. Sada još i pregovarate da Petrinja zbrine tuđi otpad na deponiju u Taborištu – prozvao je Kovačićek. Gradonačelnik je to odmah demantirao.

– Žao mi je što vas ne mogu tužiti za laži. Nisam doveo Eko Tersus. Odobrenje im je dala županija, bez naše suglasnosti i konzultacija, a mi smo poslali inspekcije za zabranu. Nemojte zadirati u privatnost, odnosno gdje gradonačelnik spava – uzvratio je Nenadić. Međutim, Kovačićek je nastavio.

– Nisam tako govorio, nije me briga gdje i s kime spava gradonačelnik - tvrdio je Kovačićek, što je potvrdila i preslušana tonska snimka. Kovačićek je u nastavku aktualnog sata još jednom ustvrdio kako je Nenadić doveo smeće i ponovio kako ne trpi smrad jer "ne spava i ne boravi u Petrinji".

Burno i zbog imena škole

Gradonačelnikove privatnosti dotaknuo se i Darinko Dumbović (HNS) pitajući ga je li u sukobu interesa ako je njegova bivša supruga vlasnica 70 posto udjela u tvrtki TDF u Maloj Gorici, u koju je lani Eko Tersus počeo dovoziti otpad. Nenadić je negirao udjele bivše žene i kazao da je vlasnik Josip Slanac sklopio ugovor. Zakuhalo se i u raspravi o osnivanju samostalne matične osnovne škole u Mošćenici. Počelo je natjecanje u davanju imena. Darinko Dumbović i Davorka Šušnjić (HNS) branili su prijedlog Vijeća MO Mošćenice za ime Savke Dabčević Kučar, Darko Dumbović (HSP) predložio je dr. Ante Starčevića, a Nenad Gavranović (HDZ) Predraga Matanovića. Odlučeno je pak da ustanova po osnivanju sama odluči.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.