Branko Bačić:

'Nema nikakvih naputaka za stranačke skupove, niti se propisuju načini pozdrava'

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Plenković se obratio medijima nakon rasprave o proračunu RH za 2019.
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Plenković se obratio medijima nakon rasprave o proračunu RH za 2019.
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Plenković se obratio medijima nakon rasprave o proračunu RH za 2019.
27.02.2019.
u 15:03
Netočne su i smiješne te primjedbe. Nikakvih naputaka nema niti ima bilo kakve potrebe da stranka domaćinu, kada dođe vodstvo stranke propisuje način pozdrava, koga će pozdraviti, a koga neće, rekao je predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić
Pogledaj originalni članak

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić odbacio je danas medijske navode o HDZ-ovom naputku da se na stranačkim skupovima ne smije pljeskati i pozdravljati nikoga osim predsjednika stranke i vlade Andreja Plenkovića te domaćina. To je, kako pišu mediji, odlučeno nakon što je na skupu u Imotskom burnim aplauzom i skandiranjem pozdravljen Miro Kovač.

- Netočne su i smiješne te primjedbe. Nikakvih naputaka nema niti ima bilo kakve potrebe da stranka domaćinu, kada dođe vodstvo stranke propisuje način pozdrava, koga će pozdraviti, a koga neće. To odbijam i za mene je apsolutno to neistina i netočno i nemam tu nikakvih posebnih drugih komentara – objasnio je Bačić.

Osvrnuo se i na jutrošnju slobodnu raspravu Mostovog Nikola Grmoja koji je pozvao Vladu da poništi odluku o kandidaturi ministrice vanjskih poslova Marije Pejčinović Burić za glavnu tajnicu Vijeća Europe jer, kazao je, ograničava prava na slobodno izražavanje zaposlenika njezinog ministarstva.

- Nakon ovog dramatičnog apela kolege Grmoje jutros prilikom izjašnjavanja u ime Kluba Mosta, doista razmišljamo o tome kako bismo povukli kandidaturu Marije Pejčinović Burić i na mjesto glavnog tajnika Vijeća Europe predložili kolegu Grmoju i kolegu Bulja. Propisnik o postupanju državnih službenika u Ministarstvu vanjskih poslova o kojem će ministrica vjerojatno detaljnije govoriti u svojoj izjavi, u skladu je sa Zakonom o državnim službenicima, Etičkim kodeksom i Bečkim konvencijama o vanjskim poslovima i diplomatskim poslovima. Prema tome, ozbiljan je posao državnih službenika u Ministarstvu vanjskih poslova kao jednoj od najvažnijih institucija vlade RH. Stoga, očekivati od državnih službenika da poštuju zakon, po meni je najmanje što ministar, odnosno ministrica vanjskih poslova može tražiti od svojih zaposlenika da postupa u skladu sa zakonom i međunarodnim konvencijama koji propisuju način postupanja diplomata, način postupanja djelatnika u Ministarstvu vanjskih poslova – objasnio je Bačić.

Komentirao je i dvotjednu stanku u zasjedanju Sabora te odbacio sumnje da je to vezano uz izbore za Županijsku skupštinu u Lici, jer, pojasnio je, stanka je planirana još početkom siječnja.

Video: Miro Bulj u Saboru puštao pjesmu Ustani bane

britanski mediji pišu

Raspada li se kraljevska obitelj? Problemi u odnosima se nižu, a teške dijagnoze omiljenih članova brinu fanove

Dvoje ljudi vodi tešku borbu, a u javnosti su uvijek nasmijani i dobro raspoloženi. Mašu svojim obožavateljima jednako kao što su im mahali kada su pucali od zdravlja i na stolu su im bila samo najfinija jela u najskupljim porculanskim tanjurima. Takvom životu sada se mogu samo nadati, a nadaju se i njihovi fanovi koji budno prate svaki njihov korak i zamišljaju kako bi im život bio bolji da su se rodili pod malo sretnijom zvijezdom. No barem je na ovom primjeru vidljivo da je ta sretnija zvijezda samo privid, a može nam biti i lekcija da uživamo u onom što imamo, ponajviše ako smo zdravi.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

VO
volosko
16:07 27.02.2019.

Normalno da nema nikakvih uputa. Nismo više u komunizmu.

SJ
samo.jako
16:11 27.02.2019.

Dosta više HDZovih skupova, šta se ne možemo fokusirati na neke bitnije teme. Ovo su unutarstranačke priče. Koga briga za to.

FR
franjo
16:39 27.02.2019.

Odvratni kerezubi lažov .