Dijana Zadravec:

'Neću se pomiriti s tim da se u zdravstvu krade novac poreznih obveznika'

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
prof. dr. sc. Dijana Zadravec
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Dijana Zadravec
Foto: Matija Habljak/Pixsell
Dijana Zadravec
Foto: Matija Habljak/Pixsell
Dijana Zadravec
09.05.2021.
u 20:45
Prijavila sam ministra Beroša za nezakonito snimanje našeg privatnog razgovora i za stavljanje na razglas, kaže dr. Zadravec
Pogledaj originalni članak

Dijana Zadravec, predstojnica Kliničkog zavoda za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju KBC-a Sestre Milosrdnice tvrdi da nikoga ne drži u šaci te da iza nje nitko ne stoji.

- Ukazujem na nepravilnosti koje zamjećujem u svojem radu kao predstojnica i kao prije, zamjenica ravnatelja. Prema tome, neću se pomiriti s činjenicom da se u javnom zdravstvenom sustavu događaju takve stvari da se krade novac poreznih obveznika i da se sve pušta da ide svojim tokom i da se prikazuju financijski gubici, a zapravo se iza toga velikim dijelom krije, ne liječenje bolesnika nego otuđivanje novaca, nas poreznih obveznika - rekla je dr. Zadravec gostujući u RTL-u Danas.

Kaže da ne osjeća odgovornost zbog odlaska radiologa te da će većina uzrokovana odlaskom u mirovinu. Nepravilnosti je prijavljivala.

- Prijavila sam više puta Općinskom državnom odvjetništvu i Županijskom državnom odvjetništvu kroz više godina. Znači, iz 2016. prijavila sam stjecanje nepripadajuće materijalne koristi koje se dogodilo u KBC-u Sestre milosrdnice, na temelju falsificiranih službenih dokumenata. Konkretno, pisali su se prekovremeni sati koji se nisu odradili. Prijavila sam zloupotrebu službenih ovlasti. Nadalje, prijavila sam ministra Beroša za nezakonito snimanje našeg privatnog razgovora i za stavljanje na razglas i zadnje što sam prijavila, ali još prije toga gospođu Miu Primorac koja je namještala natječaje za moj europski projekt težak 32 milijuna kuna gdje je bila u sukobu interesa i namještala tvrtki... - rekla je.

VIDEO Dijana Zadravec: "Liječnica je agresivno došla u moju sobu i pokušala napraviti incident"

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 28

DU
Deleted user
21:04 09.05.2021.

Naravno da Beroš nema pojma da se u zdravstvu krade!

SA
sargu123
21:25 09.05.2021.

Nešto se otelo kontroli, netko će morati reagirati ako ima .uda, naravno i ako mu ih nitko ne drži.

DU
Deleted user
21:07 09.05.2021.

Hdznjarska kraljica 💓...baš poput josipe rimac 💕