KĆI KRISTINA:

Ne znam hoćemo li tužiti Grčku, to će odlučiti moj otac

28.11.2008.
u 18:17
Pogledaj originalni članak

– Ne znam hoćemo li podnijeti tužbu protiv Grčke. Toliko nam je lošega ta zemlja donijela u posljednjih 16 mjeseci da se uopće nikada više ne želim vraćati u nju. No, pravda bi trebala biti zadovoljena, ali o tome će odlučivati moj otac kad nakon nekog vremena dođe k sebi – rekla nam je Laptalova kći Kristina koja je pravi heroj cijelog ovog slučaja.

Od samog početka Kristina je naime preuzela ulogu osobe koja će javnost obavještavati o stanju svojeg oca i cijelog postupka koji se protiv njega vodio. Iako vidljivo potresena svim optužbama kojima je bila izložena, Kristina se ni u jednom trenutku nije prepustila emocijama, a za medije je uvijek našla vremena. U kratkom vremenu uputila se i u pomorsko pravo te je učinila sve kako bi joj otac bio oslobođen krivnje.

– Najvažnije je da je moj otac napokon slobodan. Svi smo učinili sve kako bi se pravda napokon ispunila. Sada je najvažnije da riješimo i taj problem s eksporticijskim zakonom pa da se svi zajedno vratimo u Dubrovnik i napravimo veliku festu – riječi su Kristine Laptalo. O organiziranju feste, odnosno dočeku kapetana Laptala, još se ništa ne zna.

Sve ovisi o tome kada će se Laptalo vratiti u rodni grad, a o organizaciji se očitovala dubrovačka podružnica Sindikata pomoraca Hrvatske koji su rekli kako o festi prije svega treba razgovarati s obitelji. Grad Dubrovnik, posebice gradonačelnica Dubravka Šuica, u svakom su trenutku davali potporu kapetanu Laptalu pa će i gradska vlast najvjerojatnije sudjelovati u dočeku.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr