Mrtvački (ne)spokoj

“Ne želimo nova grobna mjesta i ukope ispod svojih prozora!”

Foto: 'Kristina Stedul Fabac/PIXSELL'
“Ne želimo nova grobna mjesta i ukope ispod svojih prozora!”
29.08.2012.
u 11:22
Planirati proširenje u blizini stambenih objekata nije primjereno, a ni etično – kaže predsjednik Vijeća GČ Luščić – Jamadol Željko Mavretić
Pogledaj originalni članak

Ovo je još jedan primjer kako vlast ne zna komunicirati s građanima. Nitko normalan neće dozvoliti da se vrše ukopi u njegovu dvorištu – poručio je Josip Benčić, predsjednik Gradske organizacije SDP-a Karlovac i saborski zastupnik.

 Skupo, ali najpovoljnije

Podržao je Vijeće Gradske četvrti Luščić – Jamadol i građane Jamadola koji se protive proširenju najvećeg karlovačkog groblja prema cesti, što se čini jer je nužno osigurati ukopne prostore. Smatraju da je groblje najbolje proširiti prema šumi Kozjači. Protiv ideje širenja prema cesti već je skupljeno 88 potpisa stanovnika te četvrti.

 – Ako se groblje proširi kako je planirano, neće se ispuniti zakonski uvjeti da se osigura prostor za sljedeća tri desetljeća. Za 20 godina ponovno ćemo se naći pred istim problemom. Ako bi se groblje proširilo prema Kozjači, osiguralo bi se prostora za grobna mjesta za idućih sto godina – tvrdi Željko Mavretić, predsjednik Vijeća GČ Luščić – Jamadol.

 No, problem s tom varijantom proširenja je taj što bi se morala izmjestiti dva dalekovodna stupa, a to stoji.

– Ipak, planirati grobna mjesta u samoj blizini objekta stanovanja nije primjereno, a ni etično. Prijedlog proširenja je nestručan, jer se nije vodilo računa o problemu parkiranja. Kada je ovdje veći ukop, takva je gužva da, ako je nekome s Jamadola potrebna hitna medicinska pomoć, najlakše je tu osobu prebaciti u karlovačku bolnicu helikopterom – kaže Mavretić.

 Vlaga ‘diže’ fasade

 Stanari dodaju da je predviđena i izgradnja velikog rotora u Jamadolskoj ulici. Nisu zadovoljni ni postojećim sustavom odvodnje oborinskih voda s groblja: voda se jednostavno izlijeva na gradsko zemljište.

 – Vlaga nam je “dignula” fasadu kuće zbog toga – kažu Branko i Biserka Resovac iz Jamadolske ulice.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.