Oleg Butković:

Natječaji za direktore idu dalje, ali će ih izabrati buduća Vlada

Foto: Nel Pavletić/Pixsell
Oleg Butković
Foto: Robert Anić/PIXSELL
Oleg Butković
24.06.2016.
u 23:00
U Narodnim novinama objavljeni su natječaji za uprave Hrvatskih autocesta, Hrvatskih cesta i HŽ Infrastrukture
Pogledaj originalni članak

Natječaji za predsjednike i članove uprava državnih tvrtki koje je raspisala aktualna, sad već tehnička Vlada, bit će provedeni do kraja, a odluku o tome hoće li se rezultati tih natječaja prihvatiti ili će se ići na ponavljanje tih natječaja donijet će nova Vlada, koja će se formirati nakon prijevremenih izbora koji će se vjerojatno održati početkom rujna. Priopćilo je to jučer Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture u čijem su resoru Hrvatske autoceste, Hrvatske ceste i HŽ Infrastruktura za koje je 17. lipnja Državni ured za upravljanje državnom imovinom u Narodnim novinama objavio javni natječaj za izbor čelnih ljudi.

U Ministarstvu navode da su privremeni članovi uprava i nadzornih odbora javnih poduzeća u resoru tog Ministarstva imenovani u razdoblju do provođenja propisanih postupaka za imenovanje članova uprava i nadzornih odbora isključivo radi kontinuiranog i nesmetanog rada trgovačkih društava od strateškog interesa za Republiku Hrvatsku.

– Odluka o imenovanjima privremenih uprava javnih poduzeća iz resora Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture donesena je u najboljem interesu Republike Hrvatske, koja je ujedno vlasnik javnih poduzeća – navode u Ministarstvu.

Dodaju da je “istovremeno s imenovanjem privremenih uprava u javnim poduzećima ministar Oleg Butković iz nadležnosti resornog Ministarstva te u svojstvu Skupštine trgovačkih društava, a u skladu s odredbama Uredbe o kriterijima za provedbu postupaka odabira i imenovanja predsjednika i članova uprava trgovačkih društava i drugih pravnih osoba od strateškog i posebnog interesa za Republiku Hrvatsku, podnio prijedlog za pokretanje postupka odabira kandidata putem javnog natječaja, kao i tekst javnog natječaja koji je potom dostavljen DUUDI-ju radi objave u Narodnim novinama i daljnje provedbe postupka”.

– Skupštine su bile prije nego što je pala Vlada i onda su išli natječaji. Tehnička Vlada ne može donositi odluke o odabiru. Mi ne smijemo donositi odluke i to je jasno. Dakle, neće se izabrati nikakvi čelni ljudi, da javnost bude s tim upoznata – kazao je jučer ministar Oleg Butković. Dodao je da je Trgovački sud upisao u registar privremene članove uprava onih tvrtki koje je on kao skupština imenovao.

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
09:33 25.06.2016.

domoljubni uhljebi kmece.

BJ
Bjelovar112
07:57 25.06.2016.

je mosteki odose vam fotelje i mjesta

KO
Korisniche
16:07 25.06.2016.

Hrpa gluposti je ovdje navedena